200 Lirası gitt! İstanbul Havalimanı'nda harç pulu otomatı para üstü vermiyor

200 Lirası gitt! İstanbul Havalimanı'nda harç pulu otomatı para üstü vermiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı yurt dışı çıkış harç pulu alımı için yeni bir uygulamayı pilot olarak İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirdi. Ancak medyaya yansıyan haberlere göre, makinelerden pul almak isteyen vatandaşlar para üstü alamadıklarından şikayetçi oldu.

200 Lirası gitt! İstanbul Havalimanı'nda harç pulu otomatı para üstü vermiyor
16px
24px
29.09.2019 15:38
ABONE OLgoogle
Birgün'ün haberine göre, akinelerden pul almak isteyen vatandaşlar para üstü alamadıklarından şikayetçi oldu.

Özel bir yazılımla oluşturularak havalimanına yerleştirilen makineler sayesinde yolcular sıra beklemeden harç pulu alabiliyor. Ancak bazı vatandaşlar makinelere attıkları paraların üstünü alamadıklarını belirtti.

Bir vatandaş harç pulu makinesiyle gerçekleştirdiği işlem sırasında yaşadığı sorunu sosyal medya hesabından paylaştı. 50 liralık harç pulu için makineye 200 lira yerleştiren vatandaş para üstünü alamadı.

Daha sonra makinenin arkasındaki ofiste bulunan görevlilere durumu bildiren şahıs, makinenin para iade bölümünün açılmasını sağladı ancak sorun burada da çözülemedi.

Görevliler para haznesinde sadece 100 lira bulunduğunu kalan kısmın alınması için dilekçe yazılması gerektiğini ifade ettiler. 50 liralık harç puluna 100 lira ödeyen vatandaş hakkını aradığı için görevlilerden azar işittiğini ifade etti.

Söz konusu paylaşımlar şöyle:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde