20 Milyonluk vurgunda iki tutuklama kararı

20 Milyonluk vurgunda iki tutuklama kararı

CHP’li Yalova Belediyesi’nde yaşanan 20 milyon TL’lik vurgunda, belediye çalışanları Reşat Elgin ve Şenay Reyhan Kaş tutuklandı

20 Milyonluk vurgunda iki tutuklama kararı
16px
24px
12.02.2020 07:45
ABONE OLgoogle

CHP'li Yalova Belediyesi'nde 20 milyon lirayı aşan zimmet ve rüşvet vurgunu büyüyor. Soruşturma kapsamında aralarında CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yardımcısı Halit Güleç, şoförü ve sekreterinin de olduğu belediye çalışanları gözaltına alınırken, dün savcılağa çıkarılan isimlerden ikisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün muhasebe çalışanı Reşat Elgin "Mali Hizmetler Şube Müdürü" Şenay Reyhan Kaş ile yardımcısı Saliha Öktemgil adliyeye çıkarıldı. Yalova vurgununda başkan yardımcısı gözaltında! Skandalın ucu Başkan Vefa Salman'a dayandı

Yapılan sorgulamanın ardından Öktemgil, adli kontrolle serbest bırakılırken, Elgin ve Kaş tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme iki şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Yalova Valiliği'nin İçişleri Bakanlığı'ndan talep ettiği müfettişler ile savcılık bilirkişi atayarak tüm dosyaların tek tek incelemesini sürdürüyor.

CHP'li isimler, yandaş firmalara verdikleri ihaleler üzerinden 20 milyon liralık rüşvet ve zimmet sağlamakla suçlanıyor.

Erhan Öztürk/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde