2 kez müebbet hapis

2 kez müebbet hapis

Danıştay 2'nci Dairesi'ni basanlara müebbet hapis cezası yağdı. Saldırgan Alparslan'ın iki defa müebbet ve 68 yıl ceza aldığı davada üç sanığa da birer müebbet verildi.

2 kez müebbet hapis
16px
24px
14.02.2008 08:12
ABONE OLgoogle

Yoğun türban tartışmaları yaşanırken, aldığı bir türban kararı sonrası Danıştay 2'nci Dairesi'ni basanlara müebbet hapis cezası yağdı. Saldırgan Alparslan'ın iki defa müebbet ve 68 yıl ceza aldığı davada üç sanığa da birer müebbet verildi.

DANIŞTAY 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili davanın sanığı Alparslan Arslan, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapise çarptırıldı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü son duruşmasında, mahkeme heyeti kararları açıkladı.

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci mütalaasında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine başka bir düzen getirmeye fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, bu amaçla örgüt kurmak ve yönetmek" ve "Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin'i yerine getiröldürmek ve daire üyelerini yaptıkları kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, "Cumhuriyet Gazetesi'nin 3 defa bombalanması eylemlerinde kullanılan el bombalarını muhafaza etmek, kişilerde korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda patlayıcı madde kullanmak ve azmettirmek", "kamu malına zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da üçer kez cezalandırılmasını Alparslan Arslan'a, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 68 yıl 9 ay ağır hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar Osman Yıldırım 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsin yanı sıra toplam 44 yıl 9 ay hapis; İsmail Sağır, 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 44 yıl hapis cezası, Erhan Timuroğlu da 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı. "Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmak için kurulan silahlı örgüte üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılmaları talep edilen sanıklar Salih Kurter ve Aykut Metin Şükre beraat etti. Sanık Süleyman Esen toplam 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, Tekin Irşi ise toplam 10 yıl 2 ay hapise mahkum edildi.

Şeriat istedi

Duruşmada son sözleri sorulan AlparslanArslan, diğer sanıkların olayla ilgilerinin bulunmadığını ileri sürerek, "Türkiye'de şeriatın ilan edilmesini istiyorum" dedi. İdris Arslan oğlunun davasından çıkarken "Allah var, gam yok" sözleri ve gülen görüntüsüyle dikkat çekti.

Saldırı nedeni türbandı

Danıştay 2. Dairesi, 8 Şubat'ta aldığı kararla okula geliş gidişlerinde türban takan A.K.'nın, Gölbaşı Bayrak Garnizonu'ndaki anaokuluna müdür olmasını "sakıncalı" bulmuştu. Vakit Gazetesi 13 Şubat'ta "İşte o üyeler" haberiyle 2. Daire Başkan ve üyelerinin resimlerini yayınlamıştı. 17 Mayıs'ta Alparslan Arslan, daire başkanı ve dört üyenin bulunduğu 2. Daire'nin toplantı odasını "Ben Allah'ın askeriyim" diye basmıştı. Saldırıda Başkan Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirmiş, 3 üye de yaralanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde