2.1 Milyarla ilave 2 Milyon kişiye yardım yapılırdı

2.1 Milyarla ilave 2 Milyon kişiye yardım yapılırdı

Ekonomist Uğur Gürses, Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa ve Ankara-Niğde Otoyolu’na yapılan garanti ödemesine tepki gösterdi: Bu miktarda bütçe harcamasıyla ilave 2 milyon aileye 1000'er liralık ödeme yapabilirdiniz.

2.1 Milyarla ilave 2 Milyon kişiye yardım yapılırdı
16px
24px
05.05.2021 08:31
ABONE OLgoogle

Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa 2020 yılı için 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödeme yapıldı. Şirketlere yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta yapıldığını söyledi.  

Ekonomist Uğur Gürses, sosyal medya hesabı üzerinden ‘garanti ödemesine’ tepki gösterdi.  

İktisat politikasının siyasi tercih içerdiğini belirten Uğur Gürses, şu ifadeleri kullandı:  

Bu miktarda bütçe harcamasıyla ilave 2 milyon aileye 1000'er liralık ödeme yapabilirdiniz.  Kuzey Marmara Otoyolu için müteahhitlere 2.1 Milyar TL garanti ödemesi yapıldı

Kapatılan küçük işletmelere, kapatılan pazarlar yüzünden ürününü çöpe atan üreticiye, tarım dışında yevmiyeli çalışan kayıtsız 2 milyon kişiye... 

NE YAŞANDI? 

Habertürk gazetesinin haberine göre 2020 yılı için Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödemede bulunuldu. 

Şirketlere yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta yapıldığını söyledi. 

Karayolu bakım-onarım ve yapımını üstlenen diğer yüklenicilere bayram öncesinde biriken alacaklarına karşılık bir miktar ödeme yapılması bekleniyor. 

Habere göre müteahhitlerin, 14-15 milyar TL alacağı olduğu ifade ediliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde