Advertisement
Komşu da Mayıs'ta sandığa gidiyor
DÜNYA / 30 dk. önce
Komşu da Mayıs'ta sandığa gidiyor
Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı
EKONOMİ / 52 dk. önce
Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı
Çin liderine Moskova'da 'KFC' sürprizi
DÜNYA / 1 saat önce
Çin liderine Moskova'da "KFC" sürprizi
Rusya Savunma Bakanı: '3 İHA ile saldırı yapıldı'
DÜNYA / 1 saat önce
Rusya Savunma Bakanı: "3 İHA ile saldırı yapıldı"
HABERLER>SPOR
23 Haziran 2022 Perşembe - 15:24

1959 öncesi şampiyonluklar sayılacak mı? TFF Başkanı Büyükekşi'den Fenerbahçe'yi kızdıracak açıklama

Mehmet Büyükekşi, 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili soruya ne cevap verdi

1959 öncesi şampiyonluklar sayılacak mı? TFF Başkanı Büyükekşi den Fenerbahçe yi kızdıracak açıklama

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili yaptığı başvuruya değinen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Henüz önümüze bu konuyla ilgili bir şey gelmedi. Şu an futbol adına çok daha acil çözmemiz gereken konular var. Bu konu geçmişe yönelik bir konu. Biz şu anda geleceğe bakıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, D Smart’ta Bol’ca Futbol Özel yayınına konuk oldu. Emre Bol’un moderatörlüğündeki özel yayına, Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, Milliyet Spor Yazarı Attila Gökçe, Posta Spor Yazarı Faik Gürses ve Fanatik Spor Yazarı Tunç Kayacı katıldı.

"Naklen yayın ihalesinde de sona yaklaştık"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, öncelikle acil sıkıntılara odaklandıklarını belirterek, “Gaziantep FK’da başkanlık yaptığım için sıkıntıların farkındayım. Harcama limitleri ve yabancı sınırlaması konusunda hızla karar aldık. Söz verdiğimiz üç sorunun ikisini 1 hafta olmadan çözdük. Ben seçimden sonra kurul üyelerinin de istifasını istemiştim. Birkaç yedek üye kaldı onların da istifa etmelerini bekliyoruz. Değişim yapmak için kurulları değiştirmek istiyoruz. Yabancı oyuncuların son durağının değil ilk durağının Türkiye olmasını istiyoruz. Rezerv lig konusunu da kulüplerle görüşmeye başladık. Sadece gençlerin oynayacağı değil, A Takım’da şans bulamayan oyuncuların da yer aldığı bir lig olmasını planlıyoruz. A takımın fikstürü ile denk giden bir lig olmasını ve kulüplere ek masraf yüklemek istemiyoruz ayrıca genç oyuncuların A takımla aynı havayı solumasını sağlamak istiyoruz. Cezalı oyuncuların rezerv ligde oynayabilme ihtimalini de tartışacağız. Amatörler olmazsa üst liglere futbolcu yetiştiremeyiz. Naklen yayın ihalesinde de sona yaklaştık. Onu da kısa süre içerisinde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer projelerden de değinen Büyükekşi, şunları söyledi:

“Başta MHK olmak üzere kurulları tekrar oluşturacağız. En büyük sorunun hakem atamaları ve hakem hataları gibi gözüküyor. Türkiye’de futbolun marka değeri dibe vurmuş durumda. Bu marka değerini artırmamız gerekiyor. Rahmetli Hasan doğan döneminde sağlanan güven ortamını tekrar sağlamak istiyoruz. Hakemlerin itibarını yukarı çekip onlara olan güveni artırmak istiyoruz. İnsanın yapacağı kısımları en aza indirmek istiyoruz. Bunun için de, her alanda kriterler getirmek istiyoruz. TFF’nin kurumsallığını üst seviyeye çekmek istiyoruz. Gözlemciyi stada göndermeden maçı izleyip raporunu yazmasını sağlamak istiyoruz. Bu raporu da yapay zeka kullanarak elde edilen verilerle birleştirip ona göre hakem notu oluşturmak istiyoruz. Hakem atamalarında da yapay zeka kullanmak istiyoruz. Hakemler için özel bir eğitim merkezi oluşturmayı planlıyoruz. ‘VAR’ hakemleri ile sahadaki hakemleri ayırmayı planlıyoruz. Hakemlerin maç sayısını daha eşit dağıtmak istiyoruz. Amacımız hakemlerin değil, futbolun konuşulduğu ortamı oluşturmak.”

TFF Başkanı Büyükekşi, futbolda altyapı ve akademi konusunun sıkıntılı olduğunu aktararak, “Takımlarımızda A takım ile altyapı hocaları birbirinden kopuk. Yurtiçi ve yurtdışındaki olumlu örnekleri alıp akademi yapılanmasına destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

1959 öncesi şampiyonluklar

Mehmet Büyükekşi, 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili soruya ise, “Henüz önümüze bu konuyla ilgili bir şey gelmedi. Şu an çok daha acil çözmemiz gereken konular var. Bu konu geçmişe yönelik bir konu. Biz şu anda geleceğe bakıyoruz. Bu konuyu daha sonra değerlendirebiliriz” cevabını verdi.

Yönetim kurulu dağılımı

Başkan Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu dağılımını da yapmak üzere olduklarını dile getirerek, “5 başkan vekilimiz olacak. Hibrit bir yönetim kurulu oluşturacağız. Hem yönetim kurulunda görev dağılımı yapıp hem de komisyonlar kurmayı planlıyorum. Böylece, yönetimin çok daha verimli olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, cümlelerine şöyle devam etti:

“2. ve 3. Lig maçlarının daha yakından takip edilebilmesi için dijital olarak naklen yayınlanmasını planlıyoruz. Buradan maddi gelir elde edip kulüplere de katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca bu liglerdeki oyuncuların scoutlar tarafından izlenmesini sağlamak istiyoruz. Bu maçların naklen yayınlanırsa şeffaflık da sağlamış oluruz.” diye konuştu.

Prim sisteminde değişiklik

Kulüplere ödenen prim sisteminde de değişiklik düşündüklerini belirten Mehmet Büyükekşi, ”Bir yaş sınırı getirip primi artıracağız. 28-30 yaş altı Türk oyuncu oynatanlara ve 18-20 yaş altı oynatanlara daha da fazla prim ödeyebileceğimiz bir sistem düşünüyoruz. Yerli oyuncu oynatan kulüpleri teşvik edeceğiz. Yabancı sınırını şimdilik sabit tuttuk. Ancak ilerleyen dönemde konuyla ilgili kişileri toplayarak bir çalıştay oluşturacağız. Ona göre yabancı sınırına karar vereceğiz" dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi, son olarak MHK Başkanı’nın belirlenmesi ile ilgili soruyla alakalı, “MHK Başkanlığı için görüşmeler yapacağız. Zamanımız dar, önümüzdeki günlerde bunu da harekete geçireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Sözleşme imzaladı: Okan Buruk, Galatasaray'dan kaç milyon alacak?
Torrent ‘saygısızlık yaptınız’ dedi, bütün parayı peşin istedi! Galatasaray’a ağır fatura
TFF Başkanlığı krizinin ardından: Büyükekşi, Koç'u tebrik etti
Mesut Özil suskunluğunu bozdu: Çocukluk aşkım
Galatasaray, Teknik Direktör Domenec Torrent ile yardımcılarının sözleşmesini feshettiğini açıkladı
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin yeni patronu oldu
Günlüğü 100 Bin TL: 4 ayda 12 Milyonu cebine koydu
Kulüplerin harcama limitleri belli oldu; en yüksek limit kimde?
Mesut Özil, Fenerbahçe'yi takipten çıkardı!
Komşu da Mayıs'ta sandığa gidiyor
DÜNYA / 30 dk. önce
Komşu da Mayıs'ta sandığa gidiyor
Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı
EKONOMİ / 52 dk. önce
Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı
Merkez Bankası rezervleri Suudi Arabistan mevduat katkısıyla 127 milyar dolara yükseldi
GÜNDEM / 1 saat önce
Merkez Bankası rezervleri Suudi Arabistan mevduat katkısıyla 127 milyar dolara yükseldi
Çin liderine Moskova'da 'KFC' sürprizi
DÜNYA / 1 saat önce
Çin liderine Moskova'da "KFC" sürprizi
Rusya Savunma Bakanı: '3 İHA ile saldırı yapıldı'
DÜNYA / 1 saat önce
Rusya Savunma Bakanı: "3 İHA ile saldırı yapıldı"
Ünlü milyarderin yatı devrildi, 25 kişi yaralandı
DÜNYA / 1 saat önce
Ünlü milyarderin yatı devrildi, 25 kişi yaralandı
Muğla'da başvuru rekoru. Tam 122 kişi siyasi partilere para yağdırdı. Aday adayı olan kişiler içerisinde Reis filminde Emine Erdoğan'ı canlandıran isim de var.
GÜNDEM / 1 saat önce
Muğla'da başvuru rekoru. Tam 122 kişi siyasi partilere para yağdırdı. Aday adayı olan kişiler içerisinde Reis filminde Emine Erdoğan'ı canlandıran isim de var.
Hyundai'den manuel düğme tercihi
OTOMOBİL / 3 saat önce
Hyundai'den manuel düğme tercihi
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol