‘17 ilde Oto galerisi direnişi devam ediyor’

‘17 ilde Oto galerisi direnişi devam ediyor’

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ikinci el oto galerinin şehir dışına çıkarılması konusunda bazı illerde direnişle karşılaşıldığını kaydetti.

‘17 ilde Oto galerisi direnişi devam ediyor’
16px
24px
29.04.2013 11:20
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanı Muammer Güler, hükümetin daha önce karar aldığı ve valiliklere bir genelgeyle duyurduğu oto galerileri ve ikinci el oto galerinin şehir dışına çıkarılması konusunda bazı illerde direnişle karşılaşıldığını kaydetti.

Oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması konusunda 15 ilde başarı sağlandığını, 45 ilde çalışmaların devam ettiğini 17 ilde ise direnişin sürdüğünü belirten Güler, 2. el oto galerinin ise 25 ilde şehir dışına çıkarıldığını, 21 ilde konunun çözüm aşamasında olduğunu ancak 29 ilde konuya gereken önemin verilmediğini vurguladı.

MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak’ın soru önergesini yanıtlayan Güler, öncelikle büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 100 binden fazla olan ilçe belediyelerinin 2. el galerini şehir dışına taşımaları için uyarıldığını ve 3’er aylık dönemlerde sonuçların İçişleri Bakanlığı’na bildirmelerinin istendiğine dikkat çekti.

Güler, 2. el otoda devir işlemlerinin hızlandırılması için özel idari bürolar açılması zorunluluğuna işaret etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde