150 yıllık TÜV Austria, Türkiye üzerinden dünya denizlerine açılıyor

150 yıllık TÜV Austria, Türkiye üzerinden dünya denizlerine açılıyor

Bugüne kadar daha çok sanayi ve otomotiv sektöründeki faaliyetleriyle bilinen, dünyanın en önemli kalite-kontrol ve sertifikasyon firmalarından TÜV Austria, tarihinde ilk kez denizcilik alanında faaliyet göstermeye hazırlanıyor.

150 yıllık TÜV Austria, Türkiye üzerinden dünya denizlerine açılıyor
16px
24px
24.06.2022 09:25
ABONE OLgoogle

TÜV Austria ve Bodrum Denizcilik ortaklığında kurulan Türkiye merkezli TÜV Austria Marine, dünyanın dört bir yanındaki yatlar için ikinci el ekspertizden, kalite kontrole, sertifikasyonlardan, bayrak regülasyonları ve karasuları denetimlerine kadar çok geniş bir çerçevede danışmanlık ve denetim hizmeti verecek.

Son yıllarda gerek yat üretimi gerekse tasarım alanında çok önemli mesafe kat eden Türkiye, şimdi de yatçılığın farklı bir alanında dünyanın öncü ülkelerinden biri olmaya hazırlanıyor. 150’nci kuruluş yılında TÜV Austria’dan özel Türkiye daveti

Her yıl dünyanın dört bir yanından, farklı segmentlerde binlerce lüks yatı ağırlayan Türkiye, artık yatçılığa ilişkin tüm hizmet süreçlerinde de küresel merkezlerden biri haline geliyor. 

Okjisen'den Elif Ergu'nun kulis haberine göre Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya gibi önemli Akdeniz çanağı ülkeleri arasında öne çıkan Türkiye, bu alanda çok önemli bir yatırıma hazırlanıyor. Bu yatırımın arkasında ise 150 yıllık köklü geçmişiyle, dünyanın önde gelen kalite-kontrol ve sertifikasyon firmalarından TÜV Austria bulunuyor.

TÜV AUSTRIA TARİHİNDE BİR İLK

Bugüne kadar daha çok sanayi alanında uzmanlaşan ve endüstriyel kalite-kontrol, test, muayene ve belgelendirme gibi hizmet alanlarında hizmet veren TÜV Austria, bu yatırımla birlikte 150 yıllık tarihinde ilk kez denizcilik alanında faaliyet göstermeye başlayacak.

Bu hizmet kapsamında Türkiye’yi merkez ülke seçen TÜV Austria, bu alanda vereceği tüm hizmetlerini yatçılık konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden olan Bodrum Denizcilik ile ortak olarak kurduğu TÜV Austria Marine aracılığıyla sağlayacak. Söz konusu şirketin kurulum süreçleri de tamamlanmış durumda.

SEKTÖRÜN ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAK

Dünyada her geçen gün hızla büyüyen yatçılık alanında, küresel bir otorite olma amacıyla yola çıkan TÜV Austria Marine, yat üreticilerinin, tekne sahiplerinin ve devletlerin çözüm ortağı olarak hizmet verecek; sanayi ve otomotivde olduğu gibi denizcilik sektöründeki gri alanlarda da hakemliğe soyunacak.

Gezici ve sabit istasyonlarla, dünyanın dört bir yanındaki yatların kalite-kontrol, sertifikasyon ve ekspertiz süreçlerini yönetecek şirket, sabit ve gezici istasyonlarla ilk olarak Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tekne ve yatlara hizmet verecek, ardından da yatçılık konusunda söz sahibi diğer dünya coğrafyalarına açılacak.

Şirket ayrıca yatçılıkta en tartışmalı konuların başında gelen bayrak kullanımıyla ilgili de denetimlerde bulunacak. Bu konuda bayrak devletleriyle birlikte çalışabilecek şirket, söz konusu devletlerin bayraklarının doğru kullanıp kullanılmadığı, bu kullanımlarla ilgili gerekli kriterlerin karşılanıp karşılanılmadığı konusunda devletler adına kontroller gerçekleştirebilecek; bu alanda küresel standartların geliştirilmesine katkıda bulunacak.

TÜV Austria Marine, aynı şekilde, ülkelerin karasularındaki emniyet, çevre ve güvenlik kontrollerinden de sorumlu olabilecek ve anlaşılan hizmetin kapsamına göre, pasaport kontrolleri standartizasyonuna kadar çok sayıda konuda, devletlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

30’DAN FAZLA ÜLKEDE 3 BİNE YAKIN ÇALIŞANI VAR

1872 yılında, Viyana’da kurulan TÜV Austria, o dönemde Avrupa’da gittikçe yaygınlaşan buhar kazanlarının muayene ve sigorta şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

1900’lü yılların başında hayati risklerin yüksek olduğu asansör, vinç gibi diğer araçların da muayene ve sertifikasyonunu üstlenen şirket, 1900’lü yıllarda başarılı projelerden edindiği yüksek bilgi birikimi ve tecrübeyi, son 30 yıldır dünyaya açıyor.

Bugün itibarıyla 30’dan fazla ülkede, 3 bine yakın çalışanı bulunan TÜV Austria Grubu, tamamen bir vakıf işleyişiyle çalışıyor. Herhangi bir kar dağıtımı yapmadan, yıl boyunca sağladığı net kârının tamamını yeniden yatırıma ve üretime döndürüyor. Ve herhangi bir kredi veya finansman kaynağına dışarıdan ulaşmadığı için tüm finansmanını kendi içerisinde sağlayarak bağımsızlık ve tarafsızlığını her zaman koruyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde