110 Milyon TL'lik dava! Yargıtay'dan Can Tanrıyar'a şok ceza

110 Milyon TL'lik dava! Yargıtay'dan Can Tanrıyar'a şok ceza

Uçankuş TV için iş insanı ortağını 110 milyon lira dolandırdığı iddia edilen ve mahkeme kararıyla TV kanalına ve bütün malları haczedilen Can Tanrıyar’a bir tokat da yargıdan geldi. 

110 Milyon TL'lik dava! Yargıtay'dan Can Tanrıyar'a şok ceza
16px
24px
21.11.2022 07:12
ABONE OLgoogle

Magazinci Can Tanrıyar, Uçankuş TV için 3 yıl önce ünlü iş insanı H.E’nin kendisine yatırımcı ortak olmasını istedi ve birçok vaatte bulundu. Tanrıyar’ın parlak vaatleri sonrası ünlü iş insanı H.E, Uçankuş TV’ye sözleşme çerçevesinde yatırım yaptı. 

Sacitaslan.com'un özel haberine göre Uçankuş TV için ünlü iş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Maslak 1453’te bina kiralandı ve geniş bir yayın ekibi kuruldu. Ancak gün geldi ortağı H.E, Can Tanrıyar’ın harcamalarında bir gariplik tespit ederek defterlerin bağımsız denetçiler tarafından incelenmesini istedi. İşte bu istek Can Tanrıyar’ı öfkelendirdi ve defterlerin incelenmesini engelledi. 

SEN MİSİN MAHKEMEYE GİDEN! “TEHDİT, ŞANTAJ VE ASPARAGAS HABERLER…

Can Tanrıyar’ın hesapların incelenmesini engellemesi üzerine ortağı H.E sözleşme gereği yasal haklarını aramak için mahkemeye gitti. Bu durumu hazmedemeyen Can Tanrıyar, ortağından intikam almak için akla zarar bir yönteme başvurdu.

Magazinci Tanrıyar, aynı zamanda ortağının dayısı olan ünlü iş insanının ailesi ile ilgili asılsız haberlere imza attı. Aile asılsız bu haberler üzerine soluğu mahkemede alarak Tanrıyar’a ‘tehdit ve şantaj’ yaptığı gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. 

Tanrıyar yaptığı bu asparagas haberlerle ortağını açtığı davadan vazgeçirmeye çalıştı. Ancak hem ortağı hem de ortağının dayısı Tanrıyar’ın “tehdit ve şantajlarına”boyun eğmeyerek davalarından vazgeçmedi.

Geçtiğimiz hafta Can Tanrıyar’ın katılmadığı duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı önceki celse açıkladığı mütalaasını tekrar etti. Taraf avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından mahkeme davayı karara bağladı ve Tanrıyar'ı ‘tehdit ve şantaj’ yaptığı gerekçesiyle suçlu buldu.

Mahkeme kararına göre Can Tanrıyar, ‘tehdit ve şantaj’ suçundan tazminat ödeyecek.

Bir dönem elindeki medya gücünü kendi çıkarları için kullanmaktan geri kalmayan ‘tehdit, şantaj ve iftira’ suçlamaları ile defalarca mahkemelik olan Can Tanrıyar’ın bu anlamdaki kabarık siciline bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Öte yandan iddialara göre, Tanrıyar hakkında bugünlerde açılmış 100’e yakın dava bulunmakta.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde