10 çocuk babası milyarder Elon Musk, pes etti!

10 çocuk babası milyarder Elon Musk, pes etti!

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, yalnızca teknoloji alanındaki girişimleriyle değil aynı zamanda sıra dışı açıklamalarıyla da gündeme geliyor.

10 çocuk babası milyarder Elon Musk, pes etti!
16px
24px
13.10.2022 13:09
ABONE OLgoogle

İnsanlığın karşısındaki en büyük tehditlerden birinin insanların yeterince çocuk yapmaması olduğunu savunan ve 10 çocuk sahibi Musk artık çocuk yapmayacağını açıkladı.

Dünya nüfusunun artması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla sık sık gündeme oturan Tesla CEO'su 51 yaşındaki Elon Musk, verdiği bir röportajda artık çocuk yapmayacağını açıkladı.

Şimdiye dek birlikte olduğu 3 farklı partnerinden 10 çocuk sahibi olan Musk, Financial Times gazetesine verdiği röportajda "Başka bebeklerin gelmeyeceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Musk daha önce "Dünyamıza yönelik en büyük tehdit nüfusun çökmesi" gibi açıklamalarıyla tartışma yaratmıştı. Söz konusu teoriye göre, insanların daha fazla çocuk sahibi olmamaları durumunda insan nüfusunun azalacağı ve en nihayetinde sona ereceğine inanılıyor.

Tesla CEO'sunun eski eşi Justine Musk'dan Vivian, Griffin, Kai, Saxon, Damian isimlerinde 5; eski kız arkadaşı Grimes'dan Exa Dark Sideræl ve X AE A-XII isimlerinde 2, Neuralink şirketi yöneticisi Shivon Zilis'den ise isimleri açıklanmayan iki çocuğu bulunuyor. Ünlü girişimci, Nevada isimli çocuğunu ise erken yaşta kaybetmişti.

Musk daha önce de insanlığa yönelik en büyük tehdidin doğum oranları olduğunu söyleyerek, "İnsanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu söylediklerimi bir kenara yazın" uyarısında bulunmuştu.

Dünyaca ünlü CEO, daha sonra bu açıklamalarına ilişkin yapılan yorumlara verdiği yanıtta "Tabi, ben de üzerime düşeni yapıyorum haha" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde