10 Milyon nakit parayla yakalanan daire başkanı kendini nasıl savundu?

10 Milyon nakit parayla yakalanan daire başkanı kendini nasıl savundu?

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yaparken rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Bahattin K. ilk kez hakim karşısına çıktı

10 Milyon nakit parayla yakalanan daire başkanı kendini nasıl savundu?
16px
24px
06.10.2021 07:32
ABONE OLgoogle

Bahattin K, çay poşetindeki paranın rüşvet olmadığını borç aldığını ileri sürdü.

Belediye ile iş yapan müteahhitlerden rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Mali işler Daire Başkanı Bahattin K. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Corona virüsü nedeniyle izleyicilerin alınmadığı duruşmaya, İçişleri Bakanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin avukatlarıyla, rüşvet verdiği iddia edilen sanık müteahhit Y.T'nin avukatı, Bahattin K. ve avukatı katıldı. 10 Milyon TL nakit rüşvetle yakalanmıştı! Yeni gelişme

RÜŞVET DEĞİL BORÇ

Duruşma hazır bulunan Bahattin K. soruşturma aşamasındaki ifadelerini tekrar ederek, rüşvet almadığını çay poşetleri içindeki parayı borç olarak aldığını söyledi. Bahattin K. ayrıca müteahhitlerin hak edişlerini ödeme yetkisi olmadığını ileri sürdü.

SAVCI RÜŞVETTEN CEZA İSTEDİ

Tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, Bahattin K ile diğer tutuksuz sanık Y.T'nin rüşvet almak ve vermek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme ise karar vermek üzere duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Belediyede Mali İşler Daire Başkanı olarak görev yapan Bahattin K. yaptığı iş nedeniyle belediyeden hak edişini erken ve belirlenen rakamın üstünde almak için müteahhit Y.T'den çay poşeti içimde 30 bin lira alırken polis tarafından yakalanmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında tutuklanan Bahattin K. cezaevine gönderilmişti.

Bahattin K’nin makam odasındaki kasada ele geçirilen servetin resmi tutanakları da ortaya çıktı. Kasada; 135 bin Avro, 36 bin lira, 6 kilo 430 gram altın, 13 çeyrek altın benzeri büyük boy altın, 75 tam ve 50 yarım, 1059 çeyrek altın, 22 ayar 0.5 gram ibaresi olan 1 adet altın, toplam 10 gram altın, 1 tane üzerinde Atatürk portresi olan altın, 490 Gürcistan Larisi, 8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 24 adet hesap cüzdanı ve çeşitli materyaller ele geçirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde