Huzurevi kâbus evi oldu: Cinsel saldırıya uğradı
GÜNDEM / 2 saat önce
Huzurevi kâbus evi oldu: Cinsel saldırıya uğradı
ABD'li senatör: Çin sarımsağı halk sağlığını tehdit ediyor
DÜNYA / 5 saat önce
ABD'li senatör: Çin sarımsağı halk sağlığını tehdit ediyor
Türk Hava Yolları Nijerya seferlerini durdurmayı düşünüyor
GÜNDEM / 8 saat önce
Türk Hava Yolları Nijerya seferlerini durdurmayı düşünüyor
Koç ve Limak Holding yeni iş jetine kavuşuyor
PATRONLAR / 8 saat önce
Koç ve Limak Holding yeni iş jetine kavuşuyor
HABERLER>EKONOMİ
25 Ağustos 2022 Perşembe - 08:52

'E-ihracat destekleri' açıklandı

Cumhurbaşkanlığının "E-İhracat Destekleri Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 E-ihracat destekleri  açıklandı

E-İhracat Konsorsiyumları, perakende e-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin yurt dışında e-ticarete ilişkin pazara giriş stratejileri ile eylem planlarının oluşturulabilmesi amacıyla satın aldıkları sektör, ülke ve e-ihracat odaklı raporlara ilişkin giderleri %50 oranında ve yıllık 1,5 milyon TL'ye kadar desteklenecek. 

Karar, şirketlerin, pazaryerlerinin ve perakende e-ticaret sitelerinin e-ihracata hazırlanması, yurt dışı pazarlarda ve pazaryerlerinde Türk ürünlerinin ve markalarının çevrim içi sergilenmesi, tanıtılması, yurt dışı siparişlere ilişkin hızlı teslimatın sağlanmasına ilişkin giderlerinin desteklenmesi ve/veya şirketlerin e-ihracat gerçekleştirmelerine imkân sağlayacak E-İhracat Konsorsiyumları ile Türkiye E-İhracat Platformuna yönelik faaliyetlere ilişkin giderlerin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan (DFİF) karşılanmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla hazırlandı.

#reklam#

Sağlanacak destekler ise şöyle;

-Dijital pazaryeri tanıtım desteği

-Şirketlerin, E-İhracat Konsorsiyumlarının ve perakende e-ticaret sitelerinin yurt dışı pazaryerleri üzerinden gerçekleştirdiği dijital reklam üzerinden dönen toplam satışlarının yüzde 20'sini aşmayan dijital pazaryeri tanıtım giderleri yüzde 50 oranında her pazaryeri için 3 (üç) yıl süresince desteklenir. Bu destek, şirketlerin kademelerine göre yıllık 7,5 milyon TL'yi, perakende e-ticaret siteleri için yıllık 15 milyon TL'yi, E-İhracat Konsorsiyumları için yıllık 25 milyon TL'yi geçemeyecek.

-E-ihracat tanıtım desteği-E-İhracat Konsorsiyumları, perakende e-ticaret siteleri, B2B platformları ve pazar yerlerinin, 4 üncü madde kapsamında belirtilen tanıtım faaliyetleri hariç, Bakanlıkça belirlenen diğer pazarlama faaliyetlerine ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve her ülke için 3 (üç) yıl süresince desteklenir.

#reklam#

Bu destek, B2B platformları için yıllık 4 milyon TL'yi, E-İhracat Konsorsiyumları için yıllık 15 milyon TL'yi, perakende e-ticaret siteleri için yıllık 25 milyon TL'yi, pazaryerleri için yıllık 30 milyon TL'yi geçemeyecek.

-Sipariş karşılama hizmeti ve depo kira desteği

-Şirketlerin, E-İhracat Konsorsiyumlarının, perakende e-ticaret sitelerinin ve pazaryerlerinin ilgili ülkedeki toplam e-ticaret satışlarının yüzde 10'unu aşmayan sipariş karşılama hizmetlerine ilişkin giderleri yüzde 50 oranında her bir ülke için en fazla 3 yıl olmak üzere desteklenecek.

E-İhracat Konsorsiyumu, perakende e-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin, ürünlerin hızlı teslimatını sağlamak ve iade süreçlerini yönetmek üzere kiraladıkları yurt dışındaki depolarına ilişkin kira giderleri, her bir birim başına yüzde 50 oranında, her bir ülke için en fazla 3 (üç) yıl olmak üzere yıllık 5 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

#reklam#

Kira gideri desteğinden en fazla 25 birim için yararlanılabilecek.Bu madde kapsamındaki destekler, şirketlerin kademelerine göre yıllık 7,5 milyon TL'yi, pazaryerleri için yıllık 15 milyon TL'yi, perakende e-ticaret siteleri ve E-İhracat Konsorsiyumları için yıllık 25 milyon TL'yi geçemeyecek.-Yurt dışı pazaryeri entegrasyon desteği

-E-İhracat Konsorsiyumu, perakende e-ticaret siteleri ve pazaryerlerinin, yurt dışı pazaryerleri ve yurt dışı pazaryerlerine ilişkin yurt içinde yapacakları entegrasyon hizmetlerine ait giderleri, en fazla 6 pazaryeri entegrasyonu için yüzde 50 oranında ve pazaryeri başına 3 yıl süresince, bir entegrasyon için en fazla 200.000 TL'ye kadar desteklenecek.

-Çevrim içi mağaza ve hedef ülke e-ticaret paydaşlarından alman hizmet desteği

#reklam#

-Şirketlerin, E-İhracat Konsorsiyumlarının ve perakende e-ticaret sitelerinin hedef ülkelerin yurt dışı pazaryerlerinde çevrim içi mağaza açılmasına, bu mağazaların yıllık ödemelerine ve ülkelerin e-ticaret paydaşlarından alacakları hizmetlere ilişkin giderleri, her ülke için 3 (üç) yıl süresince, yüzde 50 oranında olmak üzere E-İhracat Konsorsiyumları için yıllık en fazla 3 milyon TL'ye, diğer yararlanıcılar yıllık en fazla 1,5 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

-Pazaryeri komisyon gideri desteği

-Şirketlerin, E-İhracat Konsorsiyumları ve perakende e-ticaret sitelerinin yurt dışı pazaryerleri üzerinden gerçekleştirilen hedef ülkelerdeki pazaryeri komisyon giderleri 3 (üç) yıl süresince ve yüzde 50 oranında desteklenecek. Bu destek, şirketlerin kademelerine göre yıllık 750.000 TL'yi, perakende e-ticaret siteleri için yıllık 2,5 milyon TL'yi, E-İhracat Konsorsiyumları için yıllık 3 milyon TL'yi geçemeyecek.

-Yararlanıcılara ilişkin üst limitler

#reklam#

-Söz konusu maddeler kapsamındaki desteklere ilişkin destek oranının hesaplanmasında Türk ürünlerinin satış oranı ile Marka ve TURQUALITY® destek programı kapsamındaki markalı ürünlerin satış oranı esas alınacak.Bu bölüm kapsamındaki desteklerden, şirketler kademelerine göre yıllık en fazla 15 milyon TL'ye, E-İhracat Konsorsiyumları, perakende e-ticaret siteleri ve pazaryerleri yıllık en fazla 45 milyon TL'ye, B2B platformları yıllık en fazla 4 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

-Sektörel ticaret ve alıra heyeti desteği-İşbirliği kuruluşlarınca e-ticarete uygun genel perakende ürünlerini kapsayan sektörel ticaret heyeti faaliyetlerine ilişkin ulaşım, konaklama, tanıtım ve organizasyon giderleri yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 1.500.000 TL'ye kadar desteklenecek.İşbirliği kuruluşlarınca e-ticarete uygun genel perakende ürünlerini kapsayan sektörel alım heyeti faaliyetlerine ilişkin ulaşım, konaklama, tanıtım ve organizasyon giderleri yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 1,25 milyon TL'ye kadar desteklenecek.Bakanlık koordinasyonunda işbirliği kuruluşlarınca düzenlenen ve e-ticarete uygun genel perakende ürünlerini kapsayan sanal ticaret heyeti faaliyetlerine ilişkin giderler yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 1 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

#reklam#

-E-ihracat tanıtım projesi desteği-İşbirliği kuruluşlarının e-ticaret ve genel perakende ürünlerinin, Bakanlık (İhracat Genel Müdürlüğü) tarafından uygun görülen yurt dışı pazaryerlerinde ve dijital platformlarda tanıtılması amacıyla Bakanlığa sunacakları proje kapsamında gerçekleştirecekleri tanıtım, danışmanlık, pazar araştırması çalışması ve raporlarına ilişkin giderleri, aynı anda en fazla 2 (iki) proje için, proje başına en az 1 (bir) en fazla 4 (dört) yıl süresince yıllık 4 milyon TL'ye kadar yüzde 75 oranında desteklenecek.E-ihracat tanıtım desteğinden işbirliği kuruluşları aynı ülkede en fazla 2 proje için yararlandırılacak.

-E-ihracatı geliştirme projesi desteği-İşbirliği kuruluşlarının, üyelerinin e-ihracata yönelik olarak ortak hareket etmesine ve hedef ülkelerde pazara giriş koşullarının kolaylaştırılmasına yönelik olarak gerçekleştirecekleri, ikinci bölümde yer alan dijital pazaryeri tanıtımı, e-ihracat tanıtımı, sipariş karşılama hizmeti, depo kirası, yurt dışı pazaryeri entegrasyonu, çevrim içi mağaza açılması, e-ticaret paydaşlarından alman hizmetler ve pazaryeri komisyon giderlerini içeren faaliyetlerinden oluşan projelerine ilişkin giderleri yüzde 75 oranında, aynı anda en fazla 2 projesi için ve proje başına 15 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

#reklam#

-Türkiye E-Ihracat Platformu desteği-Bakanlığın koordinasyonunda ve Bakanlık tarafından görevlendirilecek işbirliği kuruluşu tarafından kurulacak olan ve Türkiye'nin ihracatçı envanterinin dijital ortama taşınmasına, ithalatçılar ile ihracatçıların buluşmasına, sipariş almalarına ve karşılamalarına, ihracat işlemlerinin dijhalleşmesine ve yeni nesil teknolojilerin kullanılmasına olanak sağlayacak Türkiye E-İhracat Platformunun kurulumu, işletilmesi ve tanıtımına ilişkin işbirliği kuruluşunun giderleri yüzde 75 oranında ve en fazla 5 yıl süresince, yıllık en fazla 150 milyon TL'ye kadar desteklenir. Bu kapsamda en fazla 1 proje desteklenecek.

-E-ihracat destek programları ve proje esaslı desteklerin yürütülmesi-Bu Kararın uygulanması için Türkiye İhracatçılar Meclisinin e-ihracat desteklerine ilişkin yazılım, istihdam, eğitim, organizasyon, tanıtım, danışmanlık ve rapor giderlerinin tamamı yıllık en fazla 30 milyon TL'ye kadar desteklenecek.

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Bazı su ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
ABD'den Türkiye'ye vize adımı!
Tarihi Tayyare apartmanları TVF'ye mi devredilecek?
Artan fiyatlar hangi şirketlerin işine geliyor?
Kolin 11 yılda 23 Milyarlık ihale aldı!
'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' ters tepti: Dolar ve enflasyon fırladı
Dar gelirlilerin icralık 30 milyarlık borçlarını devlet ödeyecek!
Osmangazi Köprüsü 6 yılda 1.2 milyar doları yuttu!
İhracatta parite kaybı 7 milyar dolara çıktı
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı European Film Academy tarafından, 'European Sustainability Award – Prix Film4climate 2023' yani Avrupa Sürdürülebilirlik Ödülü'ne layık görüldü
PATRONLAR / 38 dk. önce
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı European Film Academy tarafından, "European Sustainability Award – Prix Film4climate 2023" yani Avrupa Sürdürülebilirlik Ödülü'ne layık görüldü
Advertisement
Dakar Moda Haftası'nda 26 ülkeden modacılar kreasyonlarını sergiledi
AKTÜEL / 24 dk. önce
Dakar Moda Haftası'nda 26 ülkeden modacılar kreasyonlarını sergiledi
Nijerya'da 4 bin 800'den fazla kaçak petrol boru hattı tespit edildi
DÜNYA / 48 dk. önce
Nijerya'da 4 bin 800'den fazla kaçak petrol boru hattı tespit edildi
Ankara Adalet Sarayı ihalesi 24 milyar TL bedelle Rönesans Holding’e veridi
EMLAK / 52 dk. önce
Ankara Adalet Sarayı ihalesi 24 milyar TL bedelle Rönesans Holding’e veridi
Zonguldak'ta heyelanda göçükte kalan anne ve oğlu arama çalışmalarına yeniden başlandı
GÜNDEM / 1 saat önce
Zonguldak'ta heyelanda göçükte kalan anne ve oğlu arama çalışmalarına yeniden başlandı
İsrail'in Gazze'nin güneyindeki bir eve düzenlediği saldırıda 10 sivil öldürüldü
DÜNYA / 1 saat önce
İsrail'in Gazze'nin güneyindeki bir eve düzenlediği saldırıda 10 sivil öldürüldü
Fransa'daki ilk daimi Osmanlı elçisi Moralı Seyit Ali Efendi Napolyon dönemi Paris'inde özellikle kadınların sevgilisi olmuştu
KÜLTÜR-SANAT / 1 saat önce
Fransa'daki ilk daimi Osmanlı elçisi Moralı Seyit Ali Efendi Napolyon dönemi Paris'inde özellikle kadınların sevgilisi olmuştu
Kıbrıs’ta Güneydoğu’da Irak’ta son olarak Suriye’de çatışmalara katılan Kayseri 1. Komando Tugayı, yedi yıl sonra kışlasına döndü
GÜNDEM / 2 saat önce
Kıbrıs’ta Güneydoğu’da Irak’ta son olarak Suriye’de çatışmalara katılan Kayseri 1. Komando Tugayı, yedi yıl sonra kışlasına döndü
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Aktüel Otomobil Emlak Çevre
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri KVKK MetniKVKK Metni Çerez PolitikasıÇerez Politikası
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol