'Yunan Ucubesi' parasını 50 bankaya yaydı

'Yunan Ucubesi' parasını 50 bankaya yaydı

Amerika'da iki haftada üç bankanın batması bankada parası olanları endişelendirdi. NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo, parasını 50 farklı bankaya yatırdı.

'Yunan Ucubesi' parasını 50 bankaya yaydı
16px
24px
23.03.2023 16:20
ABONE OLgoogle

Silicon Valley Bank'ın (SVB) iflası ile birlikte ABD'de patlak veren bankacılık krizinin yansımaları devam ederken, piyasalarda bankacılık sektörüne duyulan güven sorgulanıyor.

Bu süreçte krizin sağlam bankalara sıçrama riski en büyük korku unsuru olurken parasını 50 bankaya yatıran Milwaukee Bucks'ın yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun tercihi bir kez daha akıllara geldi.

Milwaukee Bucks'ın süper yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun, aynı zamanda Avenue Capital Group'un kurucusu olan Bucks’ kurucu ortağı Marc Lasry devreye girmeden önce çok fazla bankada mevduat hesabı bulunuyordu.

"50 FARKLI BANKADA HESABIN OLAMAZ"

NBA’in iki kez en değerli oyuncusu olarak seçilen Antetokounmpo’un 50 farklı bankada her biri Federal Mevduat Sigortası (FDIC) limitini kapsayan hesapları bulunuyordu. Bu durum Lasry'yi şok etmişti.

Bunun ardından Lasry büyük yıldızı Giannis Antetokounmpo'ya bazı yatırım tavsiyeleri vermişti.

Bankacılık krizi patlak vermeden önce Lasry “Oyunculara nereye yatırım yapmaları gerektiğini açıklamak için çok zaman harcıyorum. Giannis'e '50 farklı bankada hesabın olamaz. Eğer JPMorgan batarsa, küçük bankalarınız da batacak' dedim. Oyuncuların ABD tahvilleri almaları gerektiğini söyledim” diye konuşmuştu.

27 yaşındaki Antetokounmpo, Yunanistan'da doğumlu olduğu ve sahada olağanüstü bir atletik yetenek gösterdiği için "Yunan Ucubesi" olarak anılıyor. Yunanistan, 2010'ların başlarında, bankacılık sistemini zorlayan ve vatandaşları nakitlerinin güvende olmadığı konusunda endişelendiren bir borç kriziyle karşı karşıya kalmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde