Deprem bölgesindeki durumu anlatan Bulut, "183 bin konutumuz vardı bölgede, TOKİ binalarının ciddi hasar almamış olması ve can kaybına sebep olmaması büyük önem taşıyor. Türkiye’nin tamamını bir deprem bölgesi olarak kabul ederek, hem projelendirme aşamasında hem de sürdürme kısmında çok titiz çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
"REZERV KONUT ALANLARI DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR"
"Biz Ankara’da durmadık, ilk günden itibaren bölgedeydik" diyen Ömer Bulut, şöyle devam etti:
"İnşaat malzemesi üreticilerinden müteahhitlik şirketlerine kadar biz toplayarak bölgeye gittik. Bizim sosyal konut üretmek amacıyla da belirlediğimiz rezerv konut alanları vardı. Biz çalışmalarımızı ikiye ayırdık. Birincisi rezerv konut alanları, ikincisi ise şehirlerin yıkıldığı alanlar üzerinde oldu. Şehir merkezlerindeki binalar için ayrı bir tasarım oluşturuyoruz. Ancak şu anda enkaz kaldırma çalışmaları, tasarım ve projelendirme çalışmaları devam ettiği için halen oralarla ilgili çalışmalara başlamadık. Rezerv konut alanlarından başladık. Rezerv konut alanları şehre göre daha ferah ve yollarıyla ortamıyla daha çok tercih edilen alanlar oluyor. Konut sahiplerinin tercihlerine bırakacağız."
BİR YIL İÇERİSİNDE 300 BİN KONUT
Ömer Bulut, öncelikli olarak konut ihtiyacının karşılanması için bir yılda 300 bine yakın konutu rezerv konut alanlarına yapacaklarını anlatarak "Mayısın sonu, haziran başına kadar 300 bin rakamına, köy evleriyle birlikte ulaşacağız. İnşaat yapma açısından bu bölge de uygun olduğu için bir yıl içerisinde bunu bitirebileceğiz. Şehir merkezlerinde tasarımları biten yerlerden de inşaatına başlanan alanlar oldu. Geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanımız temelini attı. Biz 300 bini aynı anda teslim etmeyeceğiz. Bir yıllık bir zamana yayarak bu evlerin teslimatını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
"YARISI BİZDEN' KAMPANYASINDA SINIRLAMA YOK"
"İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili de bilgi veren Bulut, "Yarısı Bizden kampanyasının herhangi bir sınırlaması yok. Başvuru neticesinde öncelikli olarak 200 bin alacağız ancak bu aşılacak. İstanbul’da 1,5 milyon riskli konut var. Bunlar 200 bine bölünerek üzerine konarak devam edecek. Yalnızca ilk etap olarak 200 bin belirlendi.
"İSTANBUL'DA 1,5 MİLYON KONUT YAPILACAK"
İstanbul’da 1,5 milyon konut üretilecek. Bunların 1 milyonu rezerv konut alanlarında. 500 bini Anadolu Yakası’nda (Tuzla-Maltepe-Pendik ağırlıklı), 500 bini Avrupa yakasında gerçekleştirilecek.
Kalan 500 bini de şehir içinde yapılacak. Bu rezerv konut alanlarında, okullar, parklar, şehir alanları oluşturulacak. Dönüşüme tabi tutulacağı karar verilip proje hazırlanan binalara Bakanlığın kira ve taşınma yardımı var. Yapılma süreci ile ilgili de vatandaş herhangi bir ödeme yapmayacak. Bu konutlar tamamlandıktan sonra 2+1 için 1,5 milyon TL, 3+1 konut için 1 milyon 800 bin TL ödeme olacak.
patronlardunyasi.com
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |