'Uyanık' Adem Atmaca'nın çok konuşulan damadı kim çıktı?

'Uyanık' Adem Atmaca'nın çok konuşulan damadı kim çıktı?

Ballı kupon arazi satışını geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından deşifre edilmişti.

'Uyanık' Adem Atmaca'nın çok konuşulan damadı kim çıktı?
16px
24px
04.06.2021 15:01
ABONE OLgoogle

 AKP döneminde gerçekleşen arazi satışının arkasından çıkan isim, Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca’ydı.

Üç gün içinde 11 milyon dolara KİPTAŞ’tan aldığı araziyi tekrar KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satarak müthiş bir "ticari başarı" sağlayan Adem Atmaca, bu kupon arazi alış ve satışından tam 36 milyon dolar kar etti.  

Ekrem İmamoğlu’nun “kim bu uyanık” dediği Adem Atmaca sadece Atamaca Grup Yönetim Kurulu başkanı değil.

İmamoğlu'nun 'Kim bu uyanık' dediği Atmaca'nın sahibi konuştu: Uygun fiyata aldım neden uyguna satayım

 

ATMACA’NIN ÇOK KONUŞULAN “DAMADI” KİM

İmamoğlu’nun “kim bu uyanık” dediği Adem Atmaca’nın damadı, AKP Genel Merkezi’nin parlayan isimlerinden birisi.

Emre Ete, aslen Siirtli… 1982 yılında Van’da doğdu.

Emre Ete’nin parlak bir eğitim geçmişi var. ABD’nin Cleveland State Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Ete, aynı üniversitede MBA (Master Business Administration) yaptı. Başarılı eğitim hayatından sonra fuarcılık, teknoloji ve zücaciye sektörüne girmesiyle ticarette de önü açıldı.

Emre Ete ticaret hayatında başarıdan başarıya koşarken bir taraftan da sivil toplum kuruluşlarında da aranan isim haline geldi.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu üyeliğinden Fenerbahçe Kongre üyeliğine, DEİK Orta Amerika ve Sırbistan Türkiye İş Konseyi Yürütme Üyeliğinden Dünya Fahri Konsoloslar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar birçok unvan sahibi oldu.

Ve Emre Ete’nin bir başarısı da dünyanın en genç fahri konsolosu olması. Ete halen Orta Amerika ülkesi Honduras’ın Fahri Konsolosu.

İmamoğlu’nun “kim bu uyanık” dediği Atamaca’nın damadı olan Emre Ete, iş hayatındaki atılımlarını da zamanla arttırdı.

Kristal Kola Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı, Sunny Electronic'te çalıştı, Komas Bakliyat'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yaptı ve Haliç Üniversitesi'nde Türkiye'nin “Seçilmiş En Genç Mütevelli Heyet Üyesi” oldu. Ete aynı zamanda Jumbo Çatal Bıçak'ta yönetim kurulu üyeliğine de devam ediyor.

PARLAK ÖĞRENCİ, ÇOK YÖNLÜ İŞADAMI ETE’NİN TERCİHİ AKP

2015 Emre Ete için önemli bir yıldı. İş hayatında bu kadar aktif olan bir işadamı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden 2015 yılı En Genç Girişimci ödülünü aldı. 

AKP MİLLETVEKİLİ OLAMADI AMA MKYK ÜYESİ OLDU

Emre Ete siyasete de hızlı girdi. 26. dönem seçimlerinden 2015 yılında AKP İstanbul 2. Bölge’den aday oldu ama seçilemedi. Yine de vazgeçmedi. Son İBB Belediye Başkanlığı seçiminde AKP adayı Binali Yıldırım’a destek verdi. Attığı tweet ile  dikkat çekti.

“Ben Yiğit Pehlivan Mehmet Cevat’ın oğlu Emre ETE; 23 Haziran'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için gayretim, çabam ve desteğim #TopalDursununOğlu Binali Yıldırım’a…”

AKP 6. OLAĞAN KONGRESİ’NDE MKYK YEDEK ÜYELİĞİNE SEÇİLEN EMRE ETE

Geçtiğimiz mart ayında yapılan AKP 7. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi. Ete aynı zamanda AKP Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürüyor.

Serdar Cebe/Odatv

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde