'Türkiye'yi yakından izliyoruz' diyen Standard&Poor's'dan yeni kabine açıklaması

'Türkiye'yi yakından izliyoruz' diyen Standard&Poor's'dan yeni kabine açıklaması

Yeni kabinenin ardından Türkiye'yi yakından izlediğini açıklayan kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, "Bakanlar hakkında sonuca varmak için erken" değerlendirmesinde bulundu.

'Türkiye'yi yakından izliyoruz' diyen Standard&Poor's'dan yeni kabine açıklaması
16px
24px
10.07.2018 12:58
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, yeni kabinenin açıklanması sonrası bir değerlendirme yayımladı.

"Türkiye'de yeni atanan bakanlar hakkında sonuca varmak için erken" denilen değerlendirmede, "Ancak Türkiye'de karar verme süreci açıkca artan şekilde merkezileşti" ifadesi yer aldı.

S&P'nin kıdemli analistlerinden Frank Gill, Reuters'a yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Olağanüstü hal politikasının, maliye politikası genel duruşunun ne olacağını yakından izliyoruz… Kredi garanti (fonu) mekanizması daha da geliştirilecek mi? Bizce bankaların fonlama kapasitesinin tamamına yakınının kullanıldığı göz önüne alındığında büyüme nereden gelecek?"

'BÜYÜMEYİ SÜRDÜREBİLECEK TEK SEKTÖR KALIYOR, BU DA DIŞ BORCUN ARTMASI ANLAMINA GELİR'

Yeni hükümetin, son faiz artırımlarından sonra yavaşlaması beklenen büyümeye karşı ekonomiyi destekleyici önlemler alıp almayacağını izleyeceklerini belirten Gill, önlem alınması halinde kamu borcunun yükselebileceğine dikkat çekti.

Gill, "Türkiye'nin çok büyük bir cari açığı olduğunu ve geçmişte bankaların temelde dışarıdan borçlanarak buna aracı olduklarını düşünürseniz, hızla büyümeyi sürdürebilecek tek sektör olarak kamu sektörü kalıyor, ki bu da dış borcun artması anlamına gelir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde