'Türkiye'yi sivil ve özgürlükçü Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz'

'Türkiye'yi sivil ve özgürlükçü Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 155'inci kuruluş yıldönümü için Anıtkabir'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi sivil ve özgürlükçü Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz" dedi.

'Türkiye'yi sivil ve özgürlükçü Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz'
16px
24px
10.05.2023 10:56
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni'ne katıldı. Erdoğan törende yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi çok üzmüştür. FETÖ'yü yargıdan temizleyerek yeni bir dönemi başlattık. Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha güçlü bir şekilde güvenmektedir.

Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclis'imizin gündemine taşıyacağız. Son 21 yılda bu ülkede her ne yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksikliklerimizi telafi etme çabası vardır. Biz dirayetli ve kararlı duruşumuzla milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık. 15 Temmuz gecesi bir şey söylemiştim; biz milletin üzerinde bir güç tanımıyoruz. Bu güç bizi vesayetin cenderesinden kurtardığı gibi darbecilerin silahlarının namlularına da göğsünü siper etti.

Eski Türkiye'de bizlerin yaşadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış bir nesil var. Bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz. İnşallah gençlerimize bırakacağımız en büyük miras alt yapısı tamamlanmıştır bir Türkiye bırakmaktır."

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde