'Türkiye Tek Yürek' için hangi patron ne kadar bağış yaptı?

'Türkiye Tek Yürek' için hangi patron ne kadar bağış yaptı?

Tüm TV kanalları "Türkiye Tek Yürek" bağış kampanyası için ortak yayın gerçekleştirdi. Tarihi gecede 115 milyar 146 milyon 528 bin TL ve 9 milyon 10 bin adet SMS bağışı yapıldı.

'Türkiye Tek Yürek' için hangi patron ne kadar bağış yaptı?
16px
24px
15.02.2023 21:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla katıldığı 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 23:10 itibarıyla toplanan bağış miktarı 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da telefonla bağlandığı Türkiye Tek Yürek kampanyasına, ülke genelinden çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokratlar katıldı.

En yüksek bağış 30 milyar lira ile Merkez Bankası'ndan

Gecede en yüksek bağış Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) geldi. Programa bağlanan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışladıklarını açıkladı.

Kampanyaya Ziraat Bankası 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Turkcell 3,5 milyar TL bağış yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve bağlı firmaların bağış rakamı 3,6 milyar TL olarak açıklandı (Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın şirketleri olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı iştirakleri STM ve SSTEK firmaları).

Cengiz Holding daha önceki 500 milyonluk yardıma ek olarak 2,5 milyar TL, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türk Telekom, Borsa İstanbul Grubu, THY ile Türkiye Sigorta 2'şer milyar TL bağışladı.

Programa telefonla bağlanan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yaptıkları toplam yardım miktarını 2 milyar TL'ye yükselttiklerini söyledi.

Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut 1'er milyar lira bağış yaptı.

İş dünyasının önde gelen şirketleri katkı sundu

Cengiz Holding, 2.5 milyar TL, Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding bugüne kadar sağladığı 400 milyon liralık yardıma ek olarak 100 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı. Zorlu Holding de 30 Milyon TL bağışladı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, depremden ve yangından zarar gören İskenderun Limanı'nın tekrar ulaşım üssü yapılması için 2 milyar TL bütçe ayıracaklarını söyledi.

İş insanı Cihan Kamer daha önce yaptığı 80 milyon liralık ayni yardımın yanı sıra 220 milyon TL'lik daha yardımda bulundu. Fettah Tamince de 120 milyon TL yardım etti. 

Kampanyaya LC Waikiki ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 200'er milyon TL; Çelikler Holding 150 milyon TL; iş insanı Fettah Tamince 120 milyon TL; Trendyol ile Botaş International Company 100'er milyon TL; Orient World ile Türksat 60'ar milyon TL; Boyner Grup, Demirören Holding ve Kibar Holding ile iş insanı Neşet Koçkar 50'şer milyon TL katkı sundu.

Akzirve, Taşpınar Mağazacılık ve Akmercan Holding 30'ar milyon TL; Kıran Holding ve Papara 25'er milyon TL; Nadir Metal, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Özdilek, Bakyapı, Çalık Holding, Tay Grup, Sancak Golding ve Torunlar Grup 20'şer milyon TL; Metgün Grup ve Torku Grup 15'er milyon TL oldu; Mesa Holding 13 milyon TL; Başkent İnşaat 11,5 milyon TL bağışladı. Canlı yayına bağlayanan Dap Yapı Başkanı Ziya Yılmaz da 50 mlyon TL ayni, 10 milyon TL nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Eti Gıda, Ölmez Madencilik, Dap Yapı, Kuzu Grup, Alshaya Grubu, Boğaziçi Savunma, MÜSİAD, Vitamin Gübre Tarım AŞ, Astaş Holding, Atış Yapı, Metgün Grup, Enerji Piyasaları İşletme AŞ ve Gamador İnşaat ile iş insanları Necati Çetikaya ile Ahmet Fuat Türkmen 10'ar milyon TL yardım açıkladı.

Bağış yapan diğer şirketler ve iş insanları

Yetkilileri canlı yayına telefonla bağlanarak yaptıkları yardımlara ilişkin bilgi veren şirketlerden bazıları şunlar:

"Altur Turizm, Ekşioğlu Vakfı, Birleşmiş Markalar Derneği, Sunny Atmaca Elektronik, Belbeton AŞ, Kutlu Holding, Özyurtlar Holding, Tudors Gömlek, Orkun Grup, Kaltun Madencilik, Kent Şirketler Grubu, Abay Holding, SC Grup Kozmetik, Bonna Porselen, Gülle Tekstil, Güzel Metal Sanayi, Assu, Armada İnşaat, Çelenlioğlu Gıda, Özyapıcılar Grup, Çağ Un ve Çağ Taşıt, İstanbul Spor Ayakkabıcıları Derneği, NN Grup, Dünya Ticaret Merkezi, Sancaktepe Otomer, Estetik International, Murat Holding, GKN Kargo, Yeni Çamoluk Otomotiv, KFZ Büyük Filo, Genç Demiryol Asfalt, Maher Holding Sigorta Grubu, GCM Yatırım, Tavuk Dünyası, Medine Kıymetli Madenler, Usta İnşaat, Özbek İnşaat, Yeşilyurt Çelik, Akansu Grup, Ercan Orman Ürünleri, Toprak Turizm, Astor Enerji, Socar Türkiye, Avşar Sağlık Hizmetleri, Midpoint, NZR Group, Hicri Ercili Denizcilik, Skala Medya, Smart Enerji, Mirzaoğlu Holding, GLM Grup, Mutlucan Şeker. ASKON, Seyidoğlu Gıda, Uzmar Denizcilik, Çelikler Holding, Gürsu Grup, Tavusbay Metal, Besa İnşaat, Peynirci Baba Kahvaltılık, Akdemir Teknik Makina, Flo Mağazacılık, Can Holding, Dönerci Celal Usta, Artem Mobilya, Koton Mağazacılık, Redstone Gayrimenkul, Oses Çiğköfte, Poll Production, İpekyol, SDF Group, Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi çalışanları, MBM İnşaat, Çilek Konsept, Ece Holding, Bambi Yatak, Selvi Halıcılık, Demirkırgız International Bankası, Çevre Koleji, Dinç Şirketler Grubu, Ergünler Lojistik, Mobil İletişim Aksesuarları İş Adamları Derneği (MOBASDER), Pınar Kuruyemiş, Dilan Polat Kliniği, Roge İnşaat, Azim Grup, Topuzlar Hafriyat, Artı Değer İnşaat, Revar Otomotiv ve Şanlıtürk Grup."

İş insanları Mustafa Aktaş, Kenan Kıran, Mehmet Şerifoğlu, Aytekin Karahanlı, Cahit Öztok, Ali Salman, Erbakan Malkoç, Alaadin Massah ve avukat Rezan Epözdemir de telefonla canlı yayına bağlanarak destek açıklamasında bulundu.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2.5 milyon lira AFAD’a, 2,5 milyon lira da Kızılay’a bağışta bulunduklarını duyurdu.

Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira ile destek oldu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 20 milyon lira, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 10 milyon lira, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 10 milyon lira ve Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, 2 milyon lira bağışta bulundu.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Mehmet Kocatepe, vakıf adına 5 milyon lira bağışladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde çalışan koruma memurları programa gönderdikleri mesajla aralarında topladıkları 3 milyon 300 bin lirayı bağışladıklarını bildirdi.

Kırgızistan ve Ahıska Türklerinden gelen destekler

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı çalışanları, maaşlarının bir günlük kazancını oluşturan toplam 4 milyon 622 bin 407 somu (1 milyon 23 bin TL) bağışladı.

Ortak canlı yayına Kırgızistan'daki ulusal televizyon kanalları da katkı sağladı.

Kırgızistan hükümeti, Türkiye'deki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyalarına devam ediyor. Maliye Bakanlığı resmi internet sitesinden, Türkiye'deki depremzedeler için yardım toplamak amacıyla açılan banka hesabına 15 Şubat'a kadar 210 bin dolar yattığı bilgisi paylaşıldı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, 1 milyon dolar ile kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

BAĞIŞTA BULUNANLAR

Türk Telekom 2 milyar TL bağışladı.

Borsa İstanbul Grubu 2 milyar TL bağışladı.

Cengiz Holding 3 milyar TL bağışladı

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 2 milyar TL bağışladı

Nihat Hatipoğlu 200 bin lira bağışta bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 200 bin lira bağışta bulundu

Zorlu Holding 30 milyon TL bağışta bulundu

Ahlatçı Holding 100 milyon TL bağışladı.

Avrupa Konutları - Artaş İnşaat 20 milyon TL bağışta bulundu.

Bilfen Okulları 1 milyon TL bağışladı

Memur-Sen 10 milyon TL bağışladı

HAK-İŞ 10 milyon TL bağışta bulundu.

Filli Boya 10 milyon 250 bin lira bağışta bulundu.

Gülle Tekstil 1 milyon TL bağışta bulundu

TMSF 2 milyar TL bağışta bulundu

Halkbank 7 milyar TL bağışta bulundu.

Turkcell 3.5 milyar TL bağışta bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 12 milyar TL bağışta bulundu

Ziraat Bankası 20 milyar TL bağışta bulundu.

Kalyon Holding 950 milyon TL bağışladı.

Zirve Holding 700 milyon TL bağışta bulundu.

Merkez Bankası 30 milyar TL bağışta bulundu

Ölmez Madencilik 10 milyon TL bağışta bulundu

Baykar 2 Milyar TL bağışta bulundu

Özdilek Holding 20 milyon TL bağışta bulundu.

Dap Yapı 10+50 milyon TL bağışta bulundu.

Boyner Grup 50 milyon TL bağışta bulundu.

THY 2 milyar TL bağışta bulundu

Vitamin Gübre 10 milyon TL bağışta bulundu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendisi ve eşi Zeynep Hanım adına birer maaşını bağışladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir maaşını bağışladı.

Çelenlioğlu Gıda 1 milyon TL bağışta bulundu.

Ziraat Katılım Bankası 1 milyar TL bağışta bulundu.

GKN Kargo 1 milyon TL bağışta bulundu.

Meral Akşener kendisi ve eşi adına 1 maaşlarını bağışladıklarını açıkladı.

Doğuş Holding 1 milyar TL bağışta bulundu

METGÜN Grup Genel Müdürü 10 milyon TL bağışta bulundu.

GCM Yatırım 2 milyon TL bağışta bulundu.

ALTUR Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak kendisi adına 5 milyon TL, kızı İlknur Albayrak ve torunu adına 2 milyon TL bağışta bulundu.

Tavuk Dünyası 3 milyon TL bağışta bulundu.

Acun Ilıcalı 5 milyon TL bağışta bulundu.

Tansu Çiller 1 milyon TL bağışta bulundu.

MESA Holding 48 milyon TL bağışta bulundu.

Fettah Tamince 120 milyon TL bağışta bulundu.

Neşet Koçkar 50 milyon TL bağışladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 500 bin TL ile birlikte, eşi adına bir maaşını, çocukları adına ise 50 bin TL bağışta bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 1 milyon TL bağışta bulundu.

Medipol Park Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ 2 milyon TL bağışladı.

Futbolcu Edin Visca, 100 bin Euro bağışta bulundu.

Cihan Kamer 220 milyon TL bağışta bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 3 aylık maaşını bağışladı.

Demirören Holding 50 milyon TL bağışladı.

SOCAR Türkiye 3,5 milyar TL bağışta bulundu.

TİSK 25 milyon TL bağışta bulundu.

LİMAK Holding 100 milyon TL bağışta bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 310 milyon TL bağışladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da 3 aylık maaşını bağışladığını açıkladı.

Kibar Holding, 50 milyon TL bağışta bulundu.

Midpoint Cafe 1 milyon TL

Skechers Türkiye 5 milyon TL

FLO Mağazacılık 5 milyon TL

Koton 5 milyon TL

Vahap Küçük LC Waikiki 200 milyon TL bağışladı

Trendyol 100 milyon TL

Poll Production 2 milyon TL

Ayaydın Grubu 5 milyon TL

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü 5 milyon TL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 1 aylık maaşını bağışladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 1 aylık maaşını bağışladı.

Vakıf Katılım 1 milyar TL bağışladı.

Emlak Katılım 1 milyar TL bağışta bulundu.

Kıran Holding 25 milyon TL bağışta bulundu.

Ece Holding 5 milyon TL bağışta bulundu.

Emlak Konut 1 milyar TL bağışta bulundu.

Bambi Yatak 1 milyon TL bağışta bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 3 milyar 600 milyon TL bağışta bulundu.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1 yıllık maaşını bağışladı.

Alagöz Holding 30 milyon TL

Akmercan Holding 30 milyon TL

ASTAŞ Holding 10 milyon TL

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 3 aylık maaşını bağışladı.

Çetinkaya Mağazaları 10 milyon TL bağışta bulundu.

Çelikler Holding 150 milyon TL bağışladı.

Türksat 60 milyon TL bağışladı

Futbolcu Arda Güler 6 milyon TL bağışladı.

Tay Grup, 20 milyon TL bağışladı.

Atış Yapı, 10 milyon TL bağışladı.

Papara, 25 milyon TL bağışladı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 20 milyon TL bağışladı.

Torunlar Holding, 20 milyon TL bağışladı.

Emlak Konut GYO, 1 milyar TL bağışladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde