"Toksik" oyunculara yapay zekalı önlem

"Toksik" oyunculara yapay zekalı önlem

Video oyun şirketleri, sesli sohbetlerini izlemek ve davranış kurallarını ihlal eden oyuncuları cezalandırmak için yeni yapay zeka araçları kullanmaya hazırlanıyor.

"Toksik" oyunculara yapay zekalı önlem
16px
24px
25.03.2023 18:31
ABONE OLgoogle

Dünya üzerinde milyonlarca kişi her gün çeşitli video oyunları oynuyor. Özellikle çevrimiçi olan online oyunlar her gün milyonlarca oyuncu tarafından rağbet görüyor. Oyuncular, oyun esnasında birbirleriyle ister yazışarak isterse sesli bir şekilde iletişime geçebiliyor.

Bu sesli iletişim uygulaması ise zaman zaman kötü yönde kullanılabiliyor. Oyunu kaybeden oyuncular, takım arkadaşları ve rakibe küfür, hakaret ve tehdit edebiliyor bu da oyunun zevkini düşürüyor.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre de sesli sohbet özelliğini kullananların yaklaşık dörtte üçü lakap takma, zorbalık, küfür ve tehdit gibi olaylarla karşılaştı.

KELİMELERİ AYIRT EDEBİLİYOR

Yapay zeka tabanlı yeni bir yazılım söz konusu bu durumları azaltmayı hedefliyor. Yazılımın geliştiricileri, bu yapay zekanın, sesli sohbetlerdeki çoğu anahtar kelimeyi anlayabildiğini ve komik ile tehlikeli tehditleri, hakaretleri ayırt edebildiğini söyledi.

Bir oyuncu, davranış kurallarını ihlal ettiği takdirde yapay zeka tarafından kalıcı veya belli bir süreliğine oyundan yasaklanacak. Halihazırda birçok oyunda bu tür sorunlar için ilgilenen çalışanlar var. Fakat bu özellik ile birlikte bu iş tamamen yapay zekaya bırakılacak.

ToxMod adı verilen bu yapay zeka, oyuncular arasında geçen konuşmaları ve yazışmaları tam zamanlı tespit edecek. Söz konusu yapay zekanın kısa sürede birçok online oyunda denenmesi bekleniyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde