'Tek bir Reis var' diyen Arınç AKP’nin yönetimine girdi!

'Tek bir Reis var' diyen Arınç AKP’nin yönetimine girdi!

AKP’nin yeni yönetiminde Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak Bülent Arınç’ın oğlu, AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç görev yapacak. 

'Tek bir Reis var' diyen Arınç AKP’nin yönetimine girdi!
16px
24px
24.03.2021 14:16
ABONE OLgoogle

Eski TBMM Başkanı, AKP’li Bülent Arınç da kongre salonunda yerini aldı.

Bülent Arınç geçen Kasım ayında yaptığı açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etmişti.

Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etmesinin ardından oğlu AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Mücahit Arınç, "Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi: Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" ifadelerini kullanmıştı. Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir reis var

NELER OLMUŞTU

2020 yılının Kasım ayında katıldığı bir televizyon programında konuşan Bülent Arınç, tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala için “tahliye edilmeleri lazım” açıklamasını yapmıştı.

Arınç'ın bu sözleri hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden oldu. Eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi tartışmasına ilişkin “Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz" diyerek Arınç'ı eleştirmişti. Bülent Arınç açıklamasında, “tartışma öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletlerine gitti” sözleri ise, "Erdoğan'a yanıt" olarak yorumlanmıştı.

Erdoğan’ın Bülent Arınç’ın oğlu, AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç’ı Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak belirlemesi, “Arınç’la buzlar eritiliyor” yorumlarına neden oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde