'Tank Palet'in BMC'ye verilmesi önceden planlanmış'

'Tank Palet'in BMC'ye verilmesi önceden planlanmış'

Türk Harb-İş: Tank Palet Fabrikası’nın BMC’ye verilmesi önceden planlanmış. Gizli bilgiler şirkete geçecek, yürütme durdurulmalı.

'Tank Palet'in BMC'ye verilmesi önceden planlanmış'
16px
24px
22.02.2019 04:35
ABONE OLgoogle

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Ankara’da geniş katılımla 16 Mart’ta miting yapacak. Mitinge Türk-İş de destek verecek.

Bu arada şartnamenin çıkması beklenirken, özelleştirmede “altın hisse” de konuşuluyor. Türk Harb-İş Sendikası, “milli güvenliğe ait bilgi ve belgelerin özel şirkete geçeceğine” dikkat çekerek bir an önce yürütmenin durdurulması kararı verilmesini bekliyor. Sendika, fabrikayı BMC’nin alacağının önceden planlandığına da dikkat çekti.  Erdoğan: Tank Palet Fabrikası'nı BMC'ye satmıyoruz, devrediyoruz

Türk Harb-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara’da toplandı. Toplantılarda Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 9 Mart Cumartesi günü fabrikada çalışan işçilerin eş ve çocuklarının da katılımıyla bir program düzenlenmesi kararlaştırıldı. Etkinlik fabrikanın bulunduğu Arifiye’de gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca başkentte seçim yasakları başlamadan önce 16 Mart Cumartesi günü büyük bir miting yapılması kararı alındı. 

Sendika bir yandan da Danıştay 13. Dava Dairesi Başkanlığı’na özelleştirmenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtığı davanın sonucunu bekliyor. Sendikanın dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı’nın özelleştirme kararı öncesinde Savunma Sanayi Başkanlığı ve BMC arasında “250 Altay Tankı Seri Üretim Sözleşmesi” yapıldığına işaret edildi.

Dilekçede, “Yürütmenin durdurulması kararı verilmezse olası bir dava kabul durumunda milli güvenliğe ait bilgi ve belgelerin ihaleyi kazanan şirkete geçmesi söz konusu olacağından bu bilgilerin yayılma ihtimali gündeme gelecek” denildi.

Mustafa Çakır/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde