'Şakkadanak' Batırel'den bir ırkçı çıkış daha: Ben Daron'un efendisiyim

'Şakkadanak' Batırel'den bir ırkçı çıkış daha: Ben Daron'un efendisiyim

Prof. Özgür Demirtaş, 'Şakkadanak' lakaplı Necmettin Batırel'in Prof. Daron Acemoğlu'yla ilgili sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Batırel bunun üzerine yeni bir ırkçı paylaşım yaptı.

'Şakkadanak' Batırel'den bir ırkçı çıkış daha: Ben Daron'un efendisiyim
16px
24px
04.12.2022 15:46
ABONE OLgoogle

CNN Türk'te ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldığı programda "Merkez Bankası'nın yerinde olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım" ifadesiyle uzun süre gündem olan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'yla ilgili paylaşım yaptı.

Prof. Demirtaş'tan Necmettin Batırel'e: Daron’un ayakkabısının bağcığı olamazsınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda 'ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosunu' tanıtmıştı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu da danışmanlar arasında yer almıştı.

Acemoğlu'nun kadroda yer alması ve programda konuşması hakkında kişisel Twitter hesabında paylaşım yapan Batırel, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" diye yazdı.

Paylaşımı alıntılayan Demirtaş ise, "Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim.

Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç" dedi.

BEN EFENİSİYİM

Bunun üzerine yeni bir paylaşım yapan Batırel, "Ben Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırladı, dedim. Acemoğlu'na hakaret etmedim Ama kestane Finans Profesörü Özgür lafı poposundan anladı, eleştirdiğimi zannedip hakaret etti. Daronun ayakkabı bağı olamam tabii çünkü onun efendisiyim" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde