'Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı! Erdoğan'dan açıklama

'Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı! Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

'Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı! Erdoğan'dan açıklama
16px
24px
17.07.2020 11:17
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Yurt dışından gelen tepkilerin hiçbirisi bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ayasofya Camisi'nde kılınacak ilk cuma namazına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "1000 ila 1500 civarında ancak bir cemaat orada oluşabilecek" dedi.

Erdoğan, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin soruya, "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu tabii paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın tabii özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı" yanıtını verdi.

?Kıdem tazminatı değişikliğine de değinen Erdoğan, "Kıdem tazminatı hususunda adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Gençlik yıllarımızın en büyük hayaliydi'

(Ayasofya'nın ibadete açılması) Yurt dışından gelen tepkilerin hiçbirisi bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir. Ayasofya'nın bu esaret zincirinden kurtulmasıdır. Bu zincir aslında sökülüp atılmıştır.

Bizim iç egemenlik meselemizle alakalı kimsenin buraya herhangi bir müdahalede bulunması söz konusu olamaz. Bizim doğrusu gençlik yıllarımızın da en büyük hayaliydi. Bu gençlik yıllarımızın hayalini de gerçeğe dönüştürdüğümüz için ayrıca mutluyuz.

'Kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız'

(Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısı) Kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız. Nahçıvan işgal altında. Minsk üçlüsü yaklaşık 25-30 yıldır bu işi masada bırakmıştır.

Şu ana kadar Libya'da hangi sorumluluğu aldıysak bundan sonra da bu sorumluluğumuzu aynen devam ettireceğiz. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizim Libya ile olan ilişkimiz 500 yılı aşkın bir süreyi kapsayan bir ilişkidir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde