'Kriz kahini' Roubini'den yeni tahmin: Durgunluk dönemi

'Kriz kahini' Roubini'den yeni tahmin: Durgunluk dönemi

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, enflasyon ve resesyonun gelecek yıllarda küresel ekonominin ayrılmaz ikilisi olacağını söyledi.

'Kriz kahini' Roubini'den yeni tahmin: Durgunluk dönemi
16px
24px
16.01.2023 13:13
ABONE OLgoogle

‘Kriz kahini' olarak anılan New York Üniversitesi profesörü ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ilerleyen günlerde küresel çapta artacak işsizlik ve yükselen enflasyon karşısında uyardı.

Küresel ekonomideki görece sakin geçen dönemin sona erdiğini belirten Roubini, dünyayı gelecekte daha yüksek işsizlik oranlarının görüldüğü, enflasyonla aynı dönem yaşanan ve büyüme hızının düştüğü dönem anlamına gelen ‘stagflasyon dönemi’nin beklediğini söyledi.

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Roubini, dünyanın içinde bulunduğu güncel ekonomik koşulların daha kötü olmasına neden olacak riskler ve mega tehditler olduğunu ifade etti.

Roubini, kısa vadede, “Elbette Ukrayna’daki savaşın taşıdığı riskler var, bununla birlikte enflasyon ve önümüzdeki birkaç ay veya 2-3 yıl içinde içinde ortaya çıkabilecek mali kriz hayaleti.

Bunlara ek olarak uzun vadede az ya da çok şiddetli şekilde gerçekleşmesi muhtemel mega tehditler var. İklim değişilikliğinden başlayarak büyük güçler arasında nükleer savaşa dönüşebilecek jeopolitik gerilimler ve sosyo-politik istikrarsızlık” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde