'Kokteyl mönüsünden ejder meyveli smoothie çıktı yerine ne girdi?'

'Kokteyl mönüsünden ejder meyveli smoothie çıktı yerine ne girdi?'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyonda kokteylde verilen ejder meyveli smoothie çıktı.

'Kokteyl mönüsünden ejder meyveli smoothie çıktı yerine ne girdi?'
16px
24px
31.10.2019 12:25
ABONE OLgoogle

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyondan izlenimlerini aktardı.

Özkök, yazısında servis görevlisinin kokteyl tepsisini uzattığı sırada sorduğu ilk sorunun "Ejder meyveli smoothie hangisi?" olduğunu söyledi.

"Külliye’deki ilk düş kırıklığımı o an yaşadım. Görevli ’Bu yıl ejder meyveli kokteyli mönüden çıkardık’ dedi. Bu yıl ‘ejder’in yerini içinde gül yaprakları ve tarçın çubuk bulunan yeni bir kokteyl almış. Adı ’kış rüyası’. İkinci düş kırıklığını ise birazdan bir kadın görevlinin getirdiği ikinci tepsi uzatıldığında yaşadım" ifadesini kullanan Özkök, şöyle devam etti: 30 Ağustos resepsiyonunda yenenler, içilenler: Ejder suyu, starex meyvesi eşliğinde aloevera, zencefilli somonlu suşi

"Zencefilli somonlu suşi de mönüden çıkarılmıştı. Tepside onun yerinde çiğköfte vardı.

Ejder yerine hangi kokteyli istedim

O an muhalif medyaya çok kızdım.

Geçen yıl bu iki harika şeyi çok eleştirince mönüden çıkarmışlar.

Yine de tepside çok değişik ve güzel alkolsüz kokteyller vardı. Ben taze incirli, yani Ege deyişi ile ’bardacıklı’ bir kokteyli aldım ve çok sevdim.

Şefim... Bence korkmayın... Yaratıcı kokteyllere devam...

Peki bu yılki mönüde neler var?

Bu sorunun cevabını büyük bir ihtimalle yine Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Vahap Munyar’ın köşesinden öğreneceğiz... Çünkü bundan önceki son iki 29 Ekim davetinin mönü uzmanı oydu."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde