'Kahvaltı' sofrası, küçük yatırımcının iştahını açtı

'Kahvaltı' sofrası, küçük yatırımcının iştahını açtı

Zeytinyağından peynire, sucuktan yumurtaya kadar kahvaltı sofrasının vazgeçilmez ürünlerinin bayiliğini almak mümkün.

'Kahvaltı' sofrası, küçük yatırımcının iştahını açtı
16px
24px
03.04.2012 05:25
ABONE OLgoogle

Sadece 16 bin 500 TL'ye zeytinyağı, 20 bin euroya sucuk, isim hakkı bedeli ödemeden de organik yumurta bayiliği alabilirsiniz...

Kendi işini kurmak isteyenler için peynirden yumurtaya, zeytinyağından sucuğa kadar bayilik fırsatları hazır bekliyor. Şahin Sucukları AVM'lere özel 20 bin euroya bayilik verirken, zeytinyağı markası Tantalis 16 bin 500 TL'ye mini, 24 bin TL'ye midi corner'ın isim hakkını veriyor.  Türkiye'nin ilk TSE belgeli yumurta markası Eggy için isim hakkı bedeli ödemenize gerek bile yok. İşte kahvaltı sofrasını donatacak ürünlerden iştah açan yatırım fırsatları....

 SUCUK BAYİİ OL!

 Yaz aylarında mangal keyfinin vazgeçilmezi sucuk da alışveriş merkezleri için büyük potansiyel taşıyor.  Şahin Sucukları, AVM'lere özel bayilik veriyor.  Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, yatırımcının sadece kendi ürünlerini satabileceğini, et ve et ürünleri dışında onayları dahilinde değişik şarküteri ürünlerinin satılmasına da izin verdiklerini söylüyor. Demirpalta yatırım miktarının ise yerine göre 20-50 bin euro arasında değiştiğinin bilgisini veriyor.

 En az 150 m2'lik mağaza şart

 REÇELDEN çaya kadar geniş bir ürün yelpazesi olan Koska da yatırımcıyı cezbeden markalardan biri.  Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, 'Koska olarak 'franchise' vermiyoruz. Ancak Koska ürünleri satmak isteyen kişilere ürün temini sağlıyoruz' diyor. Dindar, 'Koska ürünü satılacak mağazanın (kendi markası varken) vitrin üzerine  'Koska mamulleri satılır' etiketlerini veriyoruz. Mağaza cephesinin minimum 8 metre olmasını, giriş katının minimum 150 metrekare olmasını tercih ediyoruz' diye konuşuyor.

 İsim hakkı ödemeden peynir sat

 1957 yılından beri faaliyet gösteren ünlü peynir markası Altınkılıç da bayilik veriyor. Ezine'de üretim yapan firma, Burhaniye'de eski kaşar üretimi yapıyor. 2001 yılında yoğurt ve ayran üretimine başlayan Altınkılıç, 2004'ten bu yana yurtdışında da yükselen bir pazarı olan önemli bir kefir üreticisi. Altınkılıç, kefir, koyun, keçi, klasik, kültürlü, Trakya, tulum peynir gruplarının yanı sıra dil, çeçil, taze lor, taze kaşar peyniri de dahil olmak üzere geniş ürün portföyüne sahip. Bayilik veren Altınkılıç yatırımcı için cazip bir fırsat sunuyor ve isim hakkı bedeli istemiyor. Teminat karşılığı bayilik alabileceğiniz gibi iskontolar karşılıklı görüşme ile belirleniyor.

 16 bin 500 TL'ye zeytinyağı işine gir

 ZEYTİNYAĞININ patroniçesi Semra Kara'nın yarattığı Tantalis markası da bayilik veriyor.  Lima Gıda bünyesindeki Tantalis'in Midi ve Midi Corner bayiliği var. Mini  Corner için 16 bin 500 TL, Midi Corner için 24 bin TL isteniyor.  Semra Kara, ayrıca 250 ml ile 5 litre arasında değişen ambalajlarda zeytinyağı destekleyici yan ürünler (sabun ve hamam setleri) tadım seti, broşür, kese kağıdı, poşet, eğitim desteği, personel önlüğü, reklam pazarlama desteği verdiklerini de belirtiyor.

 Alacağın mal kadar teminat göster

 TÜRKİYE'NİN ilk TSE belgeli yumurta markası Eggy de kendine yeni bayiler arıyor. Eggy'nin üreticisi Baranoklar Genel Müdürü Ali Baranok, 'Büyük iller olmak üzere Türkiye genelinde bayilikler vereceğiz' diyor. İsim hakkı bedeli almadıklarını belirten Baranok, 'Alacakları mal kadar banka teminatı istiyoruz' diye konuşuyor.

Aylin Löle/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde