"İran İHA"sı ABD'yi vurdu, misilleme gecikmedi

"İran İHA"sı ABD'yi vurdu, misilleme gecikmedi

ABD Savunma Bakanlığı, Perşembe günü Suriye'nin Haseke yakınlarındaki bir üsse İran yapımı olduğu iddia edilen bir İHA'nın saldırı düzenlediğini iddia etti. Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Biden'ın talimatıyla İran'ın İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'na gereken cevabı verdik" dedi.

"İran İHA"sı ABD'yi vurdu, misilleme gecikmedi
16px
24px
24.03.2023 05:39
ABONE OLgoogle

ABD Savunma Bakanlığı, dün gece Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke yakınlarında bir koalisyon üssüne düzenlenen intihar saldırısında bir ABD’li müteahhidin öldüğünü, beş ABD’li askerin ve bir müteahhitin daha yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, söz konusu saldırının bir insansız hava aracı tarafından gerçekleştirildiği ve İHA’nın İran menşeili olduğu belirtildi. ABD, bölgedeki İran bağlantılı hedeflere hava saldırılarıyla misilleme yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Başkan Biden’ın talimatıyla ABD Merkez Komutanlığı güçlerince bu gece Suriye’nin doğusunda bulunan İran’ın İslam Devrim Muhafızları Kolordusu’na yönelik hava saldırıları düzenleme yetkisi verdim. Dualarımız bugün meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden müteahhitimiz, ailesi ve meslektaşları ile birlikte” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde