'Hat göstermeyen kıyafet' uyarısı

'Hat göstermeyen kıyafet' uyarısı

TBMM'de kadın çalışanlara, "Bundan sonra uzun yelekler giyeceksiniz. O zamana kadar da geniş pantolon giyin" denildiği öne sürüldü.

'Hat göstermeyen kıyafet' uyarısı
16px
24px
04.12.2019 08:05
ABONE OLgoogle

Kumaş pantolon, yelek ve gömlekten oluşan kıyafetleri kullanan TBMM personeline, 'vücut hatlarını belli etmeyen' yeni kıyafetler dikildiği iletildi.

Geçen hafta Meclis'te görevli bazı personele TBMM İdaresi tarafından 'sözlü uyarı' yapıldı. Yüzlerce çalışanın giydiği kıyafetlerin 'olması gerekenden daha dar' olduğunu belirten yetkililer, bu kıyafetlerin daha bol olmasını istedi.

'Bazı arkadaşlarımız pantolonları daraltıyor, bundan rahatsız olmuşlar'

Meclis personeli olan bir kadın, "Bize verdikleri pantolonlar çok bol oluyor. Giydiğimizde üzerimizde durmuyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız pantolonları daraltıyor. Bundan rahatsız olmuşlar. Özellikle basen bölgemizin belli olmamasını istediler” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir diğer Meclis personeli ise, "Şu an bel hizasında biten yeleklerin daha da uzun olacağını, basen bölgemizi tamamen kapatacağını söylediler. Aklımıza gelen nedenden ötürü böyle bir değişikliğe imza attıklarına inanmak istemiyoruz” diye konuştu.

CHP'li Antmen soru önergesi verdi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, iddialarla ilgili yazılı soru önergesi hazırladı. Antmen, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlamasını istediği önergede, böyle bir hazırlığın gerçekten yapılıp yapılmadığını sordu.

Antmen önergesinde, "İddialar doğru ise bu çok vahim. Ekonomide yaşanan kötü gidişatın ardından vatandaşların önceliği işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk. İktidarın ise farklı dertleri var anlaşılan. TBMM yönetiminin kadın çalışanların vücut hatlarını belli etmeyen giysiler diktirdiği iddialarının doğru olmamasını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Antmen, “Eğer gerçekten böyle bir hazırlık varsa bunun nedeni nedir ve talep kimden gelmiştir?" diye sordu.

Hüseyin Şimşek - Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde