'Erotik' Playboy dergisi, hükümeti karıştırdı

'Erotik' Playboy dergisi, hükümeti karıştırdı

Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Schiappa, cinsel içerikli ABD'li Playboy dergisine pozlar verdi. Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ise Schiappa'ya bu hareketinden dolayı tepki gösterdi.

'Erotik' Playboy dergisi, hükümeti karıştırdı
16px
24px
02.04.2023 17:04
ABONE OLgoogle

Fransa'da kadın Bakan Marlene Schiappa'nın erotik Playboy dergisine poz vermesi sert tepkilere neden oldu.

Başbakan Elisabeth Borne, Bakan Schiappa'yı arayarak durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bunun üzerine Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Schiappa, Twitter hesabından "Gericiler ve ikiyüzlülerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa'da kadınlar özgürdür" iletisini paylaştı.

"GERİCİLERİN HOŞUNA GİTMESE DE KADINLAR ÖZGÜRDÜR"

40 yaşındaki kadın bakan, Twitter mesajında, "Kadınların kendi bedenleri üzerindeki istediklerini yapma hakkı (tasarruf hakkını) her zaman ve her yerde savunulur. İkiyüzlülerin ve gericilerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa'da kadınlar özgürdür" ifadelerini kullandı.

Schiappa, derginin 6 Nisan perşembe günü yayınlanacak sayısında kadın hakları üzerine uzun bir röportajın yanı sıra beyaz bir elbise giyerek ön sayfa için poz verdi.

Marlene Schiappa'nın neden bu kadar öfkeli bir twit iletisi yazdığı henüz netleşmese de Fransa'nın kadın başbakanı Elizabeth Borne'un dergiye röportaj ve fotoğraf konusuna tepki gösterdiği ortaya çıktı.

"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEME UYGUN DEĞİL"

Le Parisien, Başbakan Borne'un, durumdan hoşlanmadığını ve Bakan Schiappa'yı arayarak, Playboy'un ön sayfasındaki röportaj ve fotoğrafının özellikle de toplumsal isyan bağlamında, hoşuna gitmediğini söylediğini aktardı.

Emeklilik yaşı protestolarının devam ettiği ülkedeki sosyal krize atıfta bulunulan haberin devamında, "Borne'un yakın çevresinden öğrendiğimize göre, başbakan bunun hiç uygun olmadığını, hele hele içinde bulunduğumuz dönemde hiç uygun olmadığını kendisine bildirdi." ifadeleri yer aldı. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde