'En büyük makas' rekoruyla reklam edildi, depremde yerle bir oldu

'En büyük makas' rekoruyla reklam edildi, depremde yerle bir oldu

Kahramanmaraş merkezli depremin en çık yıkıma yol açtığı yerlerden Antakya'da 2019 yılında tamamlanan 'Güçlü Bahçe City' adlı konut sitesi, depremde yerle bir oldu.

'En büyük makas' rekoruyla reklam edildi, depremde yerle bir oldu
16px
24px
07.02.2023 16:49
ABONE OLgoogle

Kahramanmaraş merkezli depremde en çok can kaybının meydana geldiği şehirlerden biri olan Hatay'da enkaza dönüşen yapılardan biriyle ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Çok sayıda binanın yıkıldığı Antakya ilçesinde 2019 yılında AKP'li Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz'ın da katıldığı 'Güçlü Bahçe City' adlı konut sitesi, depremde yerle bir oldu.

Sitenin enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kaç kişinin bulunduğu ise bilinmiyor.

'En büyük makas' rekoruyla reklam edilmişti.

Açılışla ilgili o dönem ajanslara yansıyan habere göre, Hatay'da faaliyet yürüten Ser-Al İnşaat firmasının sahibi Servet Altaş, şu ifadeleri kullanmış:

"Güçlü Bahçe City projesini memleketimize istihdam kazandırmak için yapıyı bu aşamaya getirdik. Katılım ve açılışını bugün yaptık. Guinness Rekorlar Kitabına kazandırmak için kendi ölçümlerimizle yaptığımız 320 santimetre olan altın makasımızı yaptık. Başvurumuzu da yaptık. Bu rekoru da şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Projemizi de şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Bu makas daha öncesinde Hindistan'daydı. Adana'da Tekbaş İnşaat önceki süreçte bu rekoru almıştı. Biz bu rekoru Hatay'a getirdik."

Açılışta Hatay'daki tüm mülki amirler vardı

Haberde, sitenin açılışı için yapılan törene Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Belediyesi Başkanı Mustafa Sayın, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, Hatay Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, STK temsilcileri ve iş insanlarının katıldığı belirtiliyor. 

'Lüks daire' ilanı kaldırıldı

Deprem sonrası yıkılan Güçlü Bahçe Sitesi'ndeki bir daire için bir internet sitesinde verilen satış ilanı da sosyal medyada gündem oldu.

2 milyon 900 bin liraya satışa çıkarılan "lüks daire"nin ilanı daha sonra kaldırıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde