Tosyalı Holding'den jet yalanlama

Tosyalı Holding'den jet yalanlama

Gazeteci Ali Çağatay, sosyal medya hesabından Ciner Medya'nın satışa çıktığını duyurdu. Satış için Fuat Tosyalı ile de görüşüldüğü iddiası üzerine Tosyalı Holding, "Ciner Medya Grubu’nu satın almak gibi bir planımız kesinlikle bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Tosyalı Holding'den jet yalanlama
16px
24px
29.05.2023 16:54
ABONE OLgoogle

Ali Çağatay sosyal medya hesabından Ciner Medya'yı satın almak için Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı’nın masaya oturduğunu iddia etti.

Çağatay, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullanarak, Ciner Medya için masaya oturulduğunu açıkladı:

“Flash! Flash! Flash! Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Ciner Medya satış için masada. Turgay Ciner’e ait; Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve diğer medya organları el değiştiriyor. Mehmet Cengiz (Cengiz Holding) ve Fuat Tosyalı (Tosyalı Grubu), Ciner’le görüşmelere başladı”

TOSYALI HOLDİNG YALANLADI  

Sosyal medyada gündeme gelen iddianın ardından Tosyalı Holding, açıklama yaptı. İddiaların gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Tosyalı Holding olarak 3 kıtada sayıları 40’ı bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanımızla, yıllık 10 milyon tona yaklaşan demir-çelik üretimi gerçekleştiren, sadece ülkemizin değil dünyanın da sayılı demir çelik güçlerinden biriyiz. 

"MEDYA RADARIMIZDA DEĞİL"

Tosyalı Holding demir-çelik sektör dışında sadece ülkemiz için katma değer yaratacak stratejik sanayi ve teknoloji odaklı sektörleri radarına almış olup medya bu sektörler arasında yer almamaktadır." 

"TOSYALI HOLDİNG'İN, CİNER MEDYA GRUBU'NU SATIN ALMA PLANI YOKTUR"

Habertürk ile ilgili hiçbir kişi ve kurumla temasları olmadığı belirtilen açıklamada, "Tosyalı Holding’in Ciner Medya Grubu’nu satın almak gibi bir planı kesinlikle bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

HABERTÜRK DE YALANLADI

Bahsi geçen iddia ile ilgili bir yalanlama haberi de Habertürk’ten geldi. Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşım yapan Habertürk, “Bir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding’e ait Habertürk, Show Tv, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde