'Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir'

'Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir'

Absolute Strategy Research'ün kurucu ortağı Ian Harnett, geçmişteki kripto rallilerinin Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yaklaşık yüzde 80 düşme eğiliminde olduğunu gösterdiğini belirterek, “Böyle bir düşüş, Bitcoin’i kilit destek alanı olan 13 bin dolara kadar sürükleyebilir” dedi

'Bitcoin 13 bin dolara kadar düşebilir'
16px
24px
22.06.2022 10:43
ABONE OLgoogle

Yatırımcılar yüksek faiz oranları, büyük sektör oyuncuları likidite sorunlarıyla boğuşurken, kripto dünyası da diken üstünde. Kriptonun geçmişteki balonlarına bakılırsa, Bitcoin’de düşüş beklentisi de giderek artıyor.

İngiliz araştırma şirketi Absolute Strategy Research'ün kurucu ortağı Ian Harnett, CNBC'ye verdiği demeçte geçmişteki kripto rallilerinin Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yaklaşık yüzde 80 düşme eğiliminde olduğunu gösterdiğini söyledi. Harnett'e göre bu yıl yaşanacak böyle bir düşüş, dünyanın en büyük token’ını "kilit bir destek alanı" olan 13 bin dolara kadar sürükleyebilir. Bu, mevcut seviyelerden neredeyse yüzde 40'lık bir düşüş anlamına geliyor.

2018 yılında da kripto para birimi, 2017'nin sonlarında yaklaşık 20 bin dolarlık bir zirveye ulaştıktan sonra 3 bin dolara yakın bir düşüş yaşamıştı. Bitcoin, 2021 kripto çılgınlığının zirvesinde yaklaşık 69 bin dolarla rekor bir seviyeye yükseldi.

Kripto paraların değer kaybı 2 haftada 350 milyar doları aştı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 16 Haziran’da politika faizini 1994’ten bu yana en yüksek faiz artışını yaparak 75 baz puan artırması kripto paralara büyük darbe vurdu. Tüm kripto para birimlerinin toplam değeri son 2 haftada 350 milyar dolardan fazla düştü. Bitcoin dün yüzde 5 düşüşle 20.010 dolardan işlem görüyordu. Bu, Bitcoin’in yılbaşından bu yana değerinin yarısından fazlasını kaybettiği anlamına geliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde