'Bi daha gitmem' dedi, ABD'ye gidiyor

'Bi daha gitmem' dedi, ABD'ye gidiyor

Ermeni tasarısına tepki için ABD'ye gitmeme kararı alan Başbakan Erdoğan, kararından geri adım attı

'Bi daha gitmem' dedi, ABD'ye gidiyor
16px
24px
02.04.2010 13:17
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gideceğini açıkladı.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Başyazıcı Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "ABD'ye gidecek misiniz?" sorusunu Erdoğan, şöyle yanıtladı:

"Değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. ABD'ye olan seyahatimizi... Uluslararası bir seyahat, bildiğiniz gibi nükleer silahların yayılmasının önlemesiyle alakalı. Yaklaşık 5-6 ay önce, aldığım daveti bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Davete gitmeden önce de dün söylediğim gibi büyükelçimizi de ABD'ye önümüzdeki hafta içinde göndereceğiz."

Erdoğan, "İki ülke arasında kriz aşıldı diyebilir miyiz?" sorusu üzerine, "Konuyla ilgili daha önce de Dışişleri Bakanımın, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmesi oldu. Bu konuda bazı olumlu gelişmeler var. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeler Nisan ayında da aynı şekilde devam eder" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde