'Beni nasıl tanımazsın' diyerek polisin burnunu kıran AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı

'Beni nasıl tanımazsın' diyerek polisin burnunu kıran AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü basarak bir polisin burnunu kıran AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı.

'Beni nasıl tanımazsın' diyerek polisin burnunu kıran AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı
16px
24px
31.08.2022 13:53
ABONE OLgoogle

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü dün AKP İlçe Gençlik Kolları tarafından basıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Fahri Ç.’nin darp edilerek burnu kırıldı.

Gözaltına alınan beş kişiden AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Odatv'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, dün öğle saatlerinde Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir işlem için giden Hakan Korkmaz’a kapıdaki görevli polis memuru Fahri Ç. kimliğini sordu.

Bu gelişme üzerine Hakan Korkmaz, “Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun, beni nasıl tanımazsın?” dedi. 

Polis memurunun kimliği göstermeden içeriye giremeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Korkmaz, Emniyet’e 4 arkadaşını çağırdı.

Sonrasında kapıda görevli polis memurlarına saldıran grup polis memuru Fahri Ç.’yi darp ederek burnunu kırdı. Olay sonrası gözaltına saldırganlardan AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili bir açıklama yaparak saldırganın tutuklandığını doğruladı. Süleyman Soylu, "Kayseri Tomarza'da bir polisimize şiddet uygulandı. Ben dün akşam olayı öğrendim, Valimizle konuştum. Tutuklandı dün akşam. Olayın her tarafına bakıyoruz" şeklinde konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Kayseri Valiliği, skandalın gündem haline gelmesi ve büyük tepki çekmesi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 

"30 Ağustos 2022 tarihinde akşam saatlerinde Tomarza İlçe Emniyet Amirliği girişinde bir siyasi partinin gençlik kolları yönetiminde bulunan şahıs ile karakol girişinde görevli polis memuru arasında arbede yaşanmıştır. Karakolda görevli diğer personelin müdahalesi ile şahıs göz altına alınmıştır. Yaralanan polis memuru doktor raporu alarak ilgili mercilere şikâyette bulunmuştur. 

Konunun birimlerimize iletildiği andan itibaren yasal sistemin işletilmesi sağlanmıştır. Emniyette ifadesi alınan şahıs savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkartılmıştır. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan şahıs Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Şahsın yargılanması tutukluluk haliyle devam etmektedir. 

Kayseri Valiliği olarak konuyu takip etmekte olduğumuzu, hiç bir suretle ve hiç bir gerekçeyle milletimizin huzuru için fedakarca görev yapan emniyet çalışanlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı hoş görmediğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde