'Arabalar mı büyük, Bakan'ın boyu mu kısa?'

'Arabalar mı büyük, Bakan'ın boyu mu kısa?'

"Cumhurbaşkanım, siz tanıtım tarihini açıklayınca ben de fotoğraf paylaştım. 'Arabalar mı büyük, yoksa Bakan'ın boyu mu kısa?' diye oldukça yoğun tartışmalar oldu"

'Arabalar mı büyük, Bakan'ın boyu mu kısa?'
16px
24px
27.12.2019 12:57
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılan yerli otomobil, bugün görücüye çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da daha sonra araca dair bilgiler verdi ve şu espriyi yaptı:

"Cumhurbaşkanım, siz tanıtım tarihini açıklayınca ben de fotoğraf paylaştım. 'Arabalar mı büyük, yoksa Bakan'ın boyu mu kısa?' diye oldukça yoğun tartışmalar oldu. Birazdan siz arabaların yanında durunca aracın boyutları ortaya çıkacak."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  şöyle konuştu:

"2002 yılında 36 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir sanayi alt yapısına sahiptik. Özel sektörü girişimciliğe ve argeye teşvik eden sistem yoktu. Bugün artık 170 milyar dolara ulaşan bir girişimcilik ve arge gücüne sahibiz. Kendimize inandık yüzde 20’lerde olan yerlilik oranını yüzde 70’lere çıkarttık. Türkiye'nin yazılımcılarının isteyince neleri başarabileceklerini bizlere örtülü ambargolar uygulayanların akıllarına kazıdık. Milli teknoloji hamlesi ruhuyla hazırladığımız 2020 stratejimiz de bunun bir parçası. Bugün bilişim vadisini de resmen açıyoruz. Bilim vadisinin paydaşları olan kurumlar güçlü bir sinerji oluşturacaklar. Birazdan Sayın Cumhurbaşkanımız güzel müjdeler verecek. İnanıyorum ki bilişim vadisi ülkemizin 21. Yüzyıldaki konumunu daha da güçlendirecek. Geçmişte Nuri Demirağa gibi parlak isimler Türkiye'nin önünü açacak girişimlerde bulundular ama maalesef yeterli ekosistem gelişmediğinden bu işleri sahiplenecek bir siyasi yapı olmadığından bu işler akim kaldı. Son 17 yılın belki de en büyük başarısı bu zihinleri dönüştürmek oldu. Tüm milletimiz tarih boyu sahip olduğumuz özgüveni bu dönemde kazanmış oldu. Yıllarca bu millete yapamazsınız diyenlere inat bu günlere geldik. Türkiye’nin kendi otomobilini üretme fikrinin bu günlerde gerçeğe dönüştürülüyor olması asla tesadüf değil. Sayın Cumhurbaşkanım bu işin altından kalkacak babayiğitler aradınız iş dünyası da buna karşılık verdi. Şimdi sizin himayenizde Türkiye’nin otomobili dünyaya tanıtıyorlar."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde