FIFA Başkanı, Zidane ile Materazzi'yi barıştırmak istiyor
FIFA Başkanı Joseph Blatter, Fransız futbolcu Zidane ile İtalyan futbolcu Materazzi'yi kamuoyu önünde barıştırmak istediğini söyledi. İşte ayrıntılar;

Blatter, Almanya'nın başkenti Berlin'de dün düzenlediği basın toplantısında, ”Zidane ile Materazzi'yi kamuoyu önünde bir araya getirmek istiyorum. Barışmaları için bir sürü plan üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan biri, iki futbolcuyu, Nelson Mandela'nın 27 yıl hapis yattığı cezaevinin bulunduğu Robben Island'da bir araya getirmek” dedi.
FIFA Başkanı, Fransa ile İtalya'nın oynadığı kupa final maçının böyle kapanmasının iyi olmadığını da kaydetti.
Fransa'nın İtalya ile oynadığı Dünya Kupası final maçında Zidane, Materazzi'ye kafa atmıştı. İtalyan futbolcu, daha sonra Zidane ile aralarında geçen diyaloğu itiraf etmişti. Final maçında Fransız futbolcunun formasını çekmesi sonrası "Zidane'ın kendisine istiyorsan maçtan sonra vereyim" dediğini aktaran Materazzi, "Kardeşini tercih ederim" dediğini itiraf etmişti.
Bu söz üzerine de Fransız futbolcu, kafayı atmış ve kırmızı kart görmüştü. Zidane ise şimdiye kadar kafa attığı Materazzi'den özür dilemeyi kabul etmedi.















