Usulsüz aracına çakar takan müdüre ceza yazan polis açığa alınmıştı: Emniyetten açıklama

Usulsüz aracına çakar takan müdüre ceza yazan polis açığa alınmıştı: Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir polis memurunun, "usulsüz çakar kullanımı" nedeniyle durdurduğu araca yazdığı ceza için görevden uzaklaştırıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Usulsüz aracına çakar takan müdüre ceza yazan polis açığa alınmıştı: Emniyetten açıklama
16px
24px
13.03.2018 17:29
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir polis memurunun, "usulsüz çakar kullanımı" nedeniyle durdurduğu araca yazdığı ceza için görevden uzaklaştırıldığı yönünde basında yer alan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Yazılı, görsel medya ile sosyal paylaşım sitelerinde 'Bir Polis Memurunun durdurduğu araca yazdığı ceza nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı' içeriği ile yer alan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur." diye başlayan açıklamada şöyle denildi:  Hani yasaktı! Çakarlı araca ceza yazan trafik polisi açığa alındı...

"Olayın 28.02.2018 günü İlimiz Fatih ilçesi Avrasya Tüneli Avrupa Yakası girişindeki kontrol noktasında meydana geldiği, görevlilerimiz tarafından 'Usulsüz Çakar Kullanımı' nedeniyle durdurulan bir aracın makul sürede gerekli cezai işlemin uygulanıp 7 gün içerisinde çakarlarını söktürmesi tebliğ edilerek gönderilmesi gerekirken, işlem yapılmadan 50 dakika bekletildiği, ilgili başpolis memuruna telsiz ve telefon vasıtasıyla ulaşılamaması üzerine sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısının kontrol noktasına gelerek durdurulan araca cezai işlemi uygulatıp gerekli tebligatı yaptırdıktan sonra uygulama noktasından gönderdiği belirlenmiştir.

İlgili başpolis memuruna uygulama noktasından sorumlu olmasına rağmen durdurulan aracı işlem yapmadan 50 dakika bekleterek vatandaşa kötü muamelede bulunması, görev yerinde personelin yoklamasını almaması ve görev yerine gelmediği belirlenen 5 personeli üstlerine bildirmemesi hususlarından idari soruşturma başlatılmış, Valilik Makamınca hakkında 'Görevden Uzaklaştırma' tedbiri uygulanmıştır."

NE OLMUŞTU

Söz konusu iddiada, Valiliğin koruma kararı olmadan kiralık olan aracına çakar lambası takan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'ye, polis memuru tarafından ceza kesildiği ve bunun ardından söz konusu polis memuru N.Ç.'nin açığa alındığı ifade edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde