#video_9730627#
Japonya’da Ekonomik Güvenlik Bakanı Kimi Onoda’nın kabine toplantısına yetişmek için taksiden inip koştuğu anlar kameralara yansıdı. Viral olan görüntülerde 43 yaşındaki bakanın elinde çantasıyla gazetecilerin arasından hızla geçerek toplantının yapıldığı binaya girdiği görülüyor. Yanında bir yardımcısının da koştuğu dikkat çekiyor.
Aynı dakikalarda Japonya Başbakanı Sanae Takaichi toplantı salonuna girerken kabine üyeleri ayağa kalktı. Ancak kamera daha sonra salondaki masaya çevrildiğinde Onoda’ya ayrılan koltuğun kısa süreliğine boş kaldığı görüldü.
TÜM JAPONYA HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ
Toplantıya birkaç dakika gecikmeyle katılan Liberal Demokrat Partili Onoda, daha sonra yaptığı açıklamada gecikmenin trafikte yaşanan ani bir kazadan kaynaklandığını belirtti.
“Beklenmedik bir trafik kazası nedeniyle yolda kaldım ve hareket edemedim” diyen Onoda, yaşanan gecikme nedeniyle tüm Japon halkından özür diledi. Bakan ayrıca olası aksaklıklara karşı daha dikkatli olacağını ifade etti.
Dakikliğin son derece önemli kabul edildiği Japonya’da gecikmeler çoğu zaman saygısızlık olarak görülüyor. Buna rağmen sosyal medyada birçok kullanıcı, Onoda’nın hızlı şekilde özür dilemesini “örnek bir davranış” olarak değerlendirdi.