İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük’ün tekrar aday olma ihtimali güçlendi. Küçük, henüz kararını açıklamadı ancak, bir dönem daha başkanlık yapması için yoğun baskı geldiği bildiriliyor. İTO’da İbrahim Çağlar, İTB’de Çamur Ali Kopuz, Deniz Ticaret Odası’nda Metin Kalkavan ve Salih Zeki Çakır’ın adları öne çıkıyor.
TÜRKİYE’nin en büyük sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO), 3 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Tanıl Küçük’e bir dönem daha başkanlık için yeniden aday olması yönünde baskılar artıyor. İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Tuna ise meslek komitesi seçimlerinden sonra kararlarını verecek. Daha önce Tanıl Küçük aday olmazsa aday olacağı ileri sürülen Nuri Tuna, “Benim adaylığım kimsenin adaylığına bağlı değil. Meslek komitesi seçimlerinden sonra kendi özgür irademle kararımı veririm” dedi. Erdal Bahçıvan’ın da aynı süreçte kararını açıklayacağı tahmin ediliyor.
AK SAÇLILAR ARIYOR
İSO Başkanı Tanıl Küçük’ün yakın zamana kadar tekrar aday olmama yönünde karar aldığı biliniyordu. Ancak, İSO’nun kurucularının, önceki yönetim kurulu ve meclis başkanlarının da aralarında bulunduğu ‘akil adamlar’ ya da ‘ak saçlılar’ diye adlandırılan isimlerinden Tanıl Küçük’e yoğun baskı yapıldığı belirtiliyor. Küçük’ün bu baskılar üzerine kararını gözden geçireceği konuşuluyor.
İTO’DA TABLO AYNI
İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) yönetim kurulu başkanlığı içinse, halen İTO Meclis Başkanı da olan İbrahim Çağlar en güçlü isim. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başta olmak üzere sağcı tabandaki işadamı örgütlerinin desteğini alan Çağlar’ın bu örgütlerle projeler üzerinde çalışmaya başladığı, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da daha önce birkaç kez kamuoyuyla paylaştığı ‘tekrar aday olmama’ kararını halen sürdürdüğü belirtiliyor.
İTB’YE ÇAMUR ALİ
İstanbul Ticaret Borsası’nda (İTB) 52 yıllık Nejat Basmacı iktidarını geçen dönem deviren İslam Ali Kopuz yeni dönemde meclis başkanlığına ya da yönetim kurulu başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. İslam Ali’nin yerine ağabeyi Çamur Ali Kopuz’un İTB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olacağı öğrenildi. Halen bu kurumda meclis başkanı olan İslam Ali Kopuz, “Biz kapalı kutu olan İTB’yi bir bakıma halka açtık. Olaylı, fırtınalı bir dönem yaşadık. Bundan sonraki yönetimlerin işi daha kolay” dedi.
DENİZ TİCARET ODASI
İstanbul Deniz Ticaret Odası’nda Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ‘iki dönem ara verme’ engelinden kurtulan Metin Kalkavan, tekrar aday olmak istiyor. Aday olması halinde de büyük ihtimalle seçimi kazanacak. Ancak bu kurumda Salih Zeki Çakır da güçlü bir isim olarak öne çıkıyor.
Sadi Özdemir/Hürriyet