Zara ve Jo Malone, İngiltere'de mahkemede. Estée Lauder, Inditex grubunun yıldız zinciri Zara ile yaptığı iş birliğinde bazı ürünlerinde Malone adını kullandığı gerekçesiyle İngiliz marka Jo Malone'a dava açtı.
İddialara göre Jo Malone, marka kurucusunun ayrılmasının ardından Estée Lauder ile yaptığı sözleşmeyi ihlal etmekle, ayrıca marka ihlali ve "haksız kullanım"da bulunmakla suçlanıyor.
ABD merkezli şirketin bir sözcüsü, yaratıcı ismin Estée Lauder ile " parfüm pazarlaması da dahil olmak üzere ticari bağlamlarda adını kullanmamak " konusunda anlaştığını açıkladı. Ancak 2025'in sonunda Jo Loves, Zara ile bir iş birliği başlattı ve marka, parfümlerin ve ambalajlarının Jo Malone adını içerdiğini iddia etti.
"Bayan Malone'un son ticari projelerle bağlantılı olarak Jo Malone adını kullanması, yasal anlaşmanın ötesine geçmekte ve Jo Malone London'ın benzersiz marka değerini zedelemektedir," diye ekledi sözcü.
Geçtiğimiz ay Estée Lauder, ABD'deki Walmart süpermarketine de dava açarak, Clinique, Tom Ford ve Le Labo dahil olmak üzere parfüm ve cilt bakım markalarının taklitlerini sattığı iddiasında bulundu.
ABD merkezli kozmetik grubu, 1999 yılında Malone'un kendi adını taşıyan parfüm markası Jo Malone London'ı ve isim haklarını satın aldı. Markanın yaratıcı ismi 2006'da şirketten ayrıldı ve 2011'de Jo Loves adıyla yeni bir parfüm markası piyasaya sürdü.
patronlardunyasi.com