Ekonomi


Derici Desa, hazırgiyim sektörüne de girdi. Zara'nın tasarımcısı Fred Tutino ile anlaşan Desa, ilkbahar-yaz sezonu için 6 milyon dolarlık yatırımla kadın hazırgiyim ürünleri hazırladı.

Deri giyim, ayakkabı ve saraciyede 36 yıldır üretim yapan Desa, ilkbahar- yaz döneminden itibaren kadın hazırgiyim sektörüne de giriyor. Toplam 6 milyon dolar yatırımla gömlek, elbise, etek gibi hazırgiyim ürünleri hazırlayan Desa bir dönem Zara'nın kreatif tasarımcısı olan Fred Tutino ile çalışmaya başladı. Üç yıl içinde yurtiçindeki 67 mağazasında hazırgiyim ürünleri ile tüketici karşısına çıkacak olan Desa Deri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, "Artık duranın düştüğü, farklılaşanın ayakta kaldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle her ürünün yer aldığı konsept bir marka olmak daha akılcı olacak" dedi.

Melih Çelet, Desa'nın yeni stratejisini dün ilk hazırgiyim koleksiyonunun sergilendiği Nişantaşı'ndaki mağazasında düzenlediği toplantıda anlattı. Çelet, bu yıl ilk iki yurtdışı mağazasını Londra'da açacaklarını, 2010 yılına kadar da dünya moda merkezlerinde 20 mağaza açmayı planladıklarını söyledi. "Dünya moda merkezlerinde bu mağazaları açarken, vitrin mankenlerine sadece deri ceket, ayakkabı giydiremezsiniz" diyen Çelet, hazırgiyime girme hikayelerini şöyle anlattı:

"Altına pantolon, içine tişört gerekiyor. Şimdiye dek sağdan soldan bu ürünleri toparlıyorduk. Bundan sonra kendimiz yapalım, dedik. Günümüzde moda markası olmak için sadece deri ürünleri satmak yeterli değil, konsept ürünler yaratmanız gerekiyor. Ama bu demek değil ki, bundan sonra deri ürünleri azalacak. Deri ürünlerimiz, hiçbir zaman mağazalarda aksesuar boyutunda kalmayacak." 

 Zara'nın tasarımcısı ile anlaştı

Müşteri portföyü 35 yaş ve üstündeki orta ve üst gelir grubu olan Desa'nın, gelecek haftadan itibaren 20-35 yaş grubu müşterileri için hazırlanan koleksiyonunun da satışa sunacağını belirten Çelet, tüm hazırgiyim koleksiyonu için de bir dönem Zara'nın kreatif tasarımcısı olan Fred Tutino ile anlaştıklarını söyledi. Desa'nın araştırma-geliştirme faaliyetlerine de büyük önem verdiğini belirten Çelet, "Rekabet için farklılaşma, güçlü bir finansal yapı ve Ar-Ge şart. Yapılan çalışmalarla deriyi 12 ay giyilebilir bir ürün haline getiriyoruz. Yaz koleksiyonunda 250 gram'lık deri ceketlerimiz var. Su geçirmeyen deri ceket üretimimiz var. Organik deri ve yıkanabilir deri üretimi ile ilgili de çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Referans