ABD’de sinema tarihine tanıklık eden, Francis Ford Coppola’nın The Godfather filminin senaryosunu kaleme aldığı Kaliforniya’daki evi 6,75 milyon dolarlık fiyatla (yaklaşık 300 milyon TL) satışa çıktı.
Mill Valley’de yer alan ve üç konuttan oluşan malikane, yalnızca Coppola’nın değil, George Lucas gibi Hollywood’un önemli isimlerinin de izlerini taşıyor.
Mill Valley Record gazetesinin 1981 tarihli bir haberine göre, Coppola evi 1970'te satın aldı, tapu kayıtlarına göre ise 1984'te sattı.
THE GODFATHER’IN SENARYOSUNU BURADA YAZDI
Satıcı Joel Rosenberg'e göre, Coppola, Mario Puzo'nun 1969 tarihli romanından uyarlanan "The Godfather (Baba)" filminin senaryosunu, mülkün içindeki "Yuva" olarak da bilinen kır evinden yazdı.
BAŞKA YILDIZLARIN DA İZLERİ VAR
Rosenberg'in belirttiğine göre, garajın üzerindeki ahır, "Yıldız Savaşları" yönetmeni George Lucas ve o zamanki eşi Marcia'nın 1970'lerde çalıştığı yerdi.
Rosenberg, "George ve Marcia Lucas bu mülkün sahibi değildi, ancak burada kapsamlı film çalışmaları yaptılar. George, çığır açan filmi 'THX 1138'i burada Marcia ve Oscar ödüllü kurgucu ve yönetmen Walter Murch'un yardımıyla tamamladı." dedi.
Lucas, 1973 yapımı hit filmi "American Graffiti"nin kurgusunu da burada yapmıştı. Efsanevi film yapımcıları yakın arkadaşlardı ve 1969'da American Zoetrope adlı film yapım şirketini kurmuşlardı.
Stüdyoları aynı zamanda" The Godfather", "THX 1138" ve "American Graffiti" filmlerinin yanı sıra " The Godfather" serisinin diğer bölümlerini, "Apocalypse Now" ve "Bram Stoker's Dracula" filmlerinin üretimine de ev sahipliği yaptı.
MÜLK GEÇEN HAFTA SATIŞA ÇIKTI
Compass emlak şirketinden Carey Condy'nin geçen hafta satışa çıkardığı mülkün ana konutu, 3 bin 100 metrekareden fazla bir alana yayılıyor ve tarihi karakteri rafine modern yaşamla harmanlıyor.
İç mekanda geniş pencereler, sekoya ağacından yapılmış ahşap işçiliği ve şöminenin yanı sıra büyük bir salon, şef mutfağı ve yüksek tavanlı, özel giyinme odalı ve çevredeki sekoya ağaçlarının manzarasına sahip balkonlu bir ana yatak odası bulunuyor.
“BURADA YAŞAMAK İLHAM VERİCİ”
İlan metnine göre, dışarıda meyve ağaçları, sebze bahçeleri, mavi taş bir teras ve Marin County'deki en büyük huş ağaçlarından biri olduğuna inanılan bir ağaç bulunuyor.
"Burada yaşamak ilham vericiydi" diyen Rosenberg, Mill Valley Film Festivali'ne ev sahipliği yaparak ve ziyaretçi yönetmenleri ve oyuncuları kır evinde ve ahırda konaklamaya davet ederek evin yaratıcı mirasını sürdürdü.
Rosenberg, “Sürekli gelişen bahçesinde, yerel ve Avrupalı şeflerin gelip yemek pişirdiği ve ders verdiği şef mutfağında veya dışarıda oturup sulu boya resimler yaparken yaratıcılığa ilham veriyor. Harika bir yapısı, zengin bir tarihi, gelenekleri ve anıları var.” dedi.
YAKINLARDA ÜZÜM BAĞI DA VAR
Coppola'nın, Kuzey Kaliforniya'daki Napa Vadisi'nde, çok uzak olmayan bir mesafede, köklü bir üzüm bağı bulunuyor. Coppola ve merhum eşi Eleanor, 1975 yılında Rutherford'daki Inglenook şaraphanesini satın aldılar ve 50 yıl boyunca bu mülkü restore ettiler.
patronlardunyasi.com