Hürriyet 27 yıllık usta kalemini kovdu

Hürriyet 27 yıllık usta kalemini kovdu

Hürriyet gazetesinin Demirören Grubu’na geçmesinin ardından başlayan işten çıkarmalar ve istifalar sürüyor...

Hürriyet 27 yıllık usta kalemini kovdu
16px
24px
03.03.2019 19:37
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin işine son verildi.

27 yıldır Hürriyet'te çalışan usta isim Faruk Bildirici, gazetesinden kovuldu.

Faruk Bildirici, yaklaşık 9 yıldır Hürriyet gazetesi Okur Temsilciği görevini yürütüyordu.

Öte yandan, Bildirici, okur temsilcisi olarak gazetesine yaptığı eleştirileriyle biliniyordu.

Bildirici köşesinde okur temsilcisi görevi gereği Hürriyet’in yayınlarına kimi zaman eleştirel yaklaşıyordu. Hürriyet’in deneyimli ismi gazetede mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Faruk Bildirici’den kendi gazetesi Hürriyet’e eleştiri: ''Ben parasını alır yayımlarım içeriği beni ilgilendirmez'' diyemezsin

 

Alınan bilgiye göre yönetim, bundan iki ay önce Bildirici’den Hürriyet’i eleştiren yazılar yerine genel medya eleştirileri kaleme almasını istedi.

Ancak deneyimli gazeteci bunu kabul etmedi. Yönetim de iki ay bekledikten sonra Bildirici’nin işine son verdi.   Faruk Bildirici'den Hürriyet'e ''taciz'' eleştirisi: Polis, gözaltına alınan bir genç kızın kalçasına el atamaz

Hürriyet, geçen aylarda Doğan Medya’dan Demirören Medya’ya satılmış, satışın ardından çok sayıda yöneticiyle yollar ayrılmıştı.

Son olarak gazeteden Washington temsilcisi Cansu Çamlıbel ile Hurriyet Daily News Yayın Koordinatörü Emre Kızılkaya ayrılmıştı.  

FARUK BİLDİRİCİ KİMDİR

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe, Haziran 1980’de Cumhuriyet’te başladı. 12 Eylül askeri döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet’ten, Nisan 1992’de ayrıldı.

Sabah Gazetesi’nde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992’de Hürriyet’e geçti. Yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı. Bu dönemde yazı dizileri hazırladı; portre yazıları kaleme aldı. Araştırma kitapları yayınladı.

Bir süre yine Hürriyet’te araştırmacı-yazar olarak çalıştıktan sonra Mart 2002’de Ankara Temsilci Yardımcılığı’na getirildi. 2002-2003 yıllarında Tempo dergisinde “Kırlangıç Yuvası” köşesinde yazdı. 31 Ağustos 2004- 14 Mart 2005 tarihleri arasında “Anlatsam Roman Olur” başlığıyla Hürriyet gazetesinde gerçek yaşam öyküleri kaleme aldı. Bu dizide kaleme alınan öykülerden hareketle hazırlanan aynı adlı televizyon programı Kanal D’de yayınlandı. 

TV8’de “Çuvaldız” (1999-2001), Cine-5’te “Üç artı Bir”, Tv 8’de “Nerede kalmıştı?” (2009) adlı programlar yaptı. Hürriyet Pazar’da “Puzzle portreler” başlığıyla yayınlanan portre söyleşileri hazırladı.  

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda, üç dönem "Araştırmacı gazetecilik" dersleri verdi. Konuk öğretim görevlisi olarak Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de iki dönem (2014-2015) "Parlamento muhabirliği" dersine girdi. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de üç dönemdir “Medyanın güncel sorunları” dersi veriyor.

19 Nisan 2010 tarihinden itibaren de yaklaşık dokuz yıl Hürriyet’in Okur Temsilciliği (Ombudsman) görevini yürüttü.

Yayınlanan kitapları:

Gizli Kulaklar Ülkesi (Şubat 1998)

Maskeli Leydi: Tekmili birden Tansu Çiller (Temmuz 1998),

Üniforma Slogan Biber (Şubat 1999)

Kuzum Bülent: Ecevit’e aileden mektuplar (Şubat 2000)

Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi (Temmuz 2000)

Anıtkabir Racon Zambak (Nisan 2001) ,

Hanedanın Son Prensi: Mesut Yılmaz ve ANAP’lı yıllar (Aralık 2002)

Yemin Gecesi : Leyla Zana’nın yaşamöyküsü (Şubat 2008)

Serkis bu toprakları sevmişti (Ekim 2008)

Günahlarımızda yıkandık (Haziran 2018)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde