Boyner’in ‘Nar Taneleri’ni BM örnek proje seçti

Boyner’in ‘Nar Taneleri’ni BM örnek proje seçti

Boyner Holding ve Grup şirketlerinin sosyal sorumluluk projesi olan Nar Taneleri, Birleşmiş Milletler tarafından ‘örnek proje’ seçildi.

Boyner’in ‘Nar Taneleri’ni BM örnek proje seçti
16px
24px
17.03.2015 08:52
ABONE OLgoogle
Boyner Holding ve Grup şirketlerinin sosyal sorumluluk projesi olan Nar Taneleri, Birleşmiş Milletler tarafından ‘örnek proje’ seçildi. Böylece proje yakında yalnızca Türkiye’de değil dünyanın farklı ülkelerinde de uygulanan bir projeye dönüşecek.

Ümit Boyner’in öncülük ettiği 2009 yılında başlayan proje Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İnsan Hakları Çalışma Grubu tarafından ‘insan hakları, kadının insan hakları, çocuk hakları, eğitim hakkı, sosyal yatırım’ konularında iyi uygulama örneği olarak kabul edildi. Nar Taneleri projesi bu yıl içinde ‘vaka çalışması’ olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan kuruluşlarla paylaşılacak. Farklı ülkelerle yapılacak bu paylaşımlarla Nar Taneleri ulusal düzeyde değil, küresel düzeyde de bir model haline gelecek.

KİMLER KATKI VERDİ

Nar Taneleri 2009-2013 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Boyner Holding ve Grup Şirketleri’nin önderliğinde, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ortaklığında yürütüldü. Eğitim çalışmalarına ayrıca Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ), Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, kadın, gençlik ve eğitim alanında konu ile ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katkı sunuyor. Projenin son ayağında da yetiştirme yurtlarında görev yapan personele eğitim veriliyor.  Projeye öncülük eden Ümit Boyner, BM’in Nar Taneleri’ni örnek proje seçmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Nar Taneleri bizim için çok değerli bir proje. Hem kadın- erkek eşitliğini, hem dezavantajlı grupların sosyal içerilmesini hem de gençlerin eğitime devam ve istihdamını birlikte ele aldığımız için. Ayrıca dezavantajlı gruplar için aktif istihdam modeli geliştirmiş olduk. Bir diğer önemi de çok ortaklı bir proje olması. Biz projemizin ilk üç yılında yetiştirme yurtlarından yetişen 162 genç kadın ile çalıştık ve onlara uzun soluklu destek verdik. 15 gün süren eğitimlerimizin yanında 1 yıl süren birebir mentörlük desteği ile onların hayata ve istihdama hazırlanmalarını destekledik. Elbette en önemlisi “ben değerliyim” diyebilmeleri idi. Projemiz 2013 yılı sonundan itibaren ise yeni bir boyut kazandı şimdi yetiştirme yurtlarında görev yapan personelin eğitimini yapıyoruz.”
Elif Ergu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde