Bir Cahit Paksoy analizi
CAHİT PAKSOY'U DOĞAN YANINA OTURTURKEN , CİNER NEDEN SELAM VERMEDİ?

Patronlar Dünyası olarak, birçok toplantıya katılarak, patronları yakından gözleme şansı buluyoruz. Çok toplantıya katıldığımız için patronlar arası diyaloglara da yakından şahit oluyoruz. Kim, kiminle, nasıl ilişkiler kuruyor, arada geçen diyaloglar ve olaylara gözlemliyoruz.
Bu olayları da Patronlardunyasi.com'dan size haber veriyoruz. Tabii ki, haberlerimizde birinci önceliğimiz objektif ve herkese aynı mesafede olmak.
CAHİT PAKSOY OLAYI
Son günlerde basında, Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy olayı patlak verdi. Aslında Paksoy'un basınla arası çok iyiydi. Gazete ve dergide çalışanlarla birebir ilişkisi vardı. Bir sürü gazeteciyi, Amerika'ya Tarkan'ın reklam filmi çekim bahanesiyle Newyork'a götürdü. Kendisiyle röportaj yapanlara hediyeler verdi. Bayramlarda, seyranlarda gazetecileri unutmadı. Yaz sıcağında Mado'nun dondurmalarıyla serinletti. Son olarakta Fenerbahce-Schalke 04 maçı için birçok gazeteciyi Almanya'ya götürdü. Tabii ki, Paksoy'un bu gezi ve ikramlarından ancak büyük gruplarda yer alan gazeteciler yararlanıyordu.
Paksoy hakkında bir süredir görevden alınacağı, Aria Genel Müdürü'yken kurumu zarara uğrattığı ve hakkından fazla maaş aldığı haberleri konuşuluyor ancak kimse bu haberleri reklam ilişkisinden dolayı yer vermiyordu. Ancak, Sabah'ın yaptığı bir haber, Paksoy'u söndürdü. Bu haberden önce iki izlenime yer vermek istiyorum.
DOĞAN'DA PROTOKOLDA MERKEZDE KENARDA
Avea Genel Müdürü Paksoy, bundan 6-7 ay önce Doğan Yayıncılık dergileri arasında yeralan Ekonomist Dergisi'nin 'Yılın işadamları' ödül törenine katılmıştı. O gece ödül almamasına rağmen protokol masasında Dogan Grubu patronu Aydın Doğan'ın yanında protokol masasında ağırlanmıştı. Gece de Paksoy'a Aydın Doğan'ın damadı Doğan Yayıncılık Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'da yakından ilgilenmişti. Cahit Paksoy'la Dogan Grubu arasındaki bağlar, çok sıkı. Paksoy'un haberleri Dogan Grubu yayınlarında çok geniş şekilde yer alıyor, birçok dergiye kapak oluyor. Bu ilişki de Avea'nın reklamlarının etkili olup olmadığı konusunda yorum yapmak istemiyoruz.
Paksoy, bir süre önce de Merkez Grubu'na ait Forbes Dergisi'nin tanıtım resepsiyonuna katıldı. Paksoy, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın iftarından çıkarak Çırağan'da yapılan resepsiyona geldi. Ancak, gecede Paksoy'la ilgilenen kimse olmadı. Doğan Grubu'nda protokol masasında ağırlanan Paksoy, Merkez Grubu'nda kenarda bir masada yer buldu. Merkez Grubu Başkanı Turgay Ciner, gecede arkadaşlarının masasına oturarak selam verirken, Cahit Paksoy'la selamlaşmadı bile.
Birkaç gün sonra da Sabah Gazetesi'nde Ankara kaynaklı haberde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy'u görevden alacağı geniş bir şekilde yer aldı. Haberin çıkmasına çok sinirlenen Cahit Paksoy, Sabah Gazetesi'ni reklam vermemekle tehdit etti.
SABAH'IN GÜNDEM OLUŞTURAN PAKSOY HABERLERİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kekova’da 4.700 yıllık bir gemi batığının izlerinin bulunduğunu açıklaması beni önce geçmişe, ardından geleceğe götürdü. Bugün denizin dibindeki seramik kaplardan eski insanların ticaretini anlamaya çalışıyoruz. Peki 4.700 yıl sonra, 6726 yılında, bizim uygarlığımızı araştıranlar ne bulacak? Yapay zekâyı mı, milyarlarca dolarlık servetleri mi, yolsuzluk dosyalarını mı, yok ettiğimiz ormanları mı, yoksa savaşların izlerini mi?
#kekovaAkfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın oğlu, Akfen CEO'su Selim Akın’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öne sürüldü. Gazeteci Dilara Şahin’in duyurduğu gelişme, Hamdi Akın’ın şirketiyle bağlantılı iş jetinin Libya’da pistten çıkarak yanmasının ardından gündeme geldi.















