Volvo Cars, Mayıs ayında çağırdığı 413 bini aşkın aracı yeniden geri çağırdı
Volvo Cars, geri görüş kamerasında tespit edilen yazılım kaynaklı sorun nedeniyle ABD’de 413 bini aşkın aracı geri çağırma kararı aldı.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars, geri görüş kamerasındaki bir yazılım arızası nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nde 413.151 aracı geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) açıklamasına göre, sorun yetkili servislerde veya kablosuz güncelleme (OTA) yöntemiyle ücretsiz olarak giderilecek.
AYNI MODELLERE İKİNCİ GERİ ÇAĞIRMA
Şirketin bugün Reuters'e verdiği bilgiye göre, 2021-2025 XC40 modellerini kapsayan bu geri çağırma, geçen yıl Mayıs ayında yapılan ilk geri çağırmanın ardından aynı araçlar için aynı pazarlarda yapılan ikinci geri çağırma olarak öne çıktı.
Açıklamada, "İkinci geri çağırma, Mayıs 2025'teki ilk geri çağırmanın ardından gerçekleşti ve aynı belirtiye neden olan ek bir sorunun tespit edilmesinin sonucudur" denildi.
Otomobil üreticisi ayrıca, etkilenen tüm araçlar için düzeltici bir yazılım hazırladığını ve bunun önümüzdeki haftalarda kablosuz olarak dağıtılmasının beklendiğini söyledi.
patronlardunyasi.com















