iPhone 7 ile beklenen 3 yenilik

iPhone 7 ile beklenen 3 yenilik

Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone 7 modelini tanıtacağı toplantısı için geri sayım başladı

iPhone 7 ile beklenen 3 yenilik
16px
24px
07.09.2016 08:59
ABONE OLgoogle
13 yıldır ilk gelir kaybını yaşayan, şifre kırma tartışması nedeniyle ABD Federal Soruşturma Bürosu'yla karşı karşıya gelen ve son olarak 14,5 milyar dolarlık vergi cezasına çarptırılan teknoloji devi Apple, 2016'nın kara günlerini 7 Eylül'de sonlandırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasının merakla beklediği bir etkinlikle yeni iPhone 7'yi ve diğer sürprizlerini açıklayacak Apple'ın bu hamlesi gerileyen iPhone satışları için de kurtarıcı olabilir.

Gelecek yıl 10'ncu yaşını kutlyacak iPhone'nun yeni modeli ve tanıtımdan diğer beklentiler ise şöyle:

1. Yeni iPhone

iPhone 6 ve iPhone 6s'in biraz değiştirilmiş bir modeli olacak iPhone 7'de kalınlık değişmeyecek. Yeni iPhone’un 4,7 inçlik iPhone 7 ve 5,5 inçlik iPhone 7 Plus modeli ile gelmesi bekleniyor.

Yeni modele getirilen en önemli değişiklikler ise "Home" tuşu ve kulaklık çıkışında görülecek.

Kablosuz kulaklık teknolojiyle gelmesi beklenen iPhone 7'de kulaklık çıkışı olmayacak. Telefonun ana menüyü gösteren ‘Home’ tuşu ise artık basmalı değil, Mac Book'lardaki gibi dokunmatik olacak.

Merakla beklenen telefonun diğer bir önemli özelliği ise 5.5 inç’lik iPhone 7 Plus çift kamera sistemine kavuşacak olması. Çift kameranın uzak çekimler için bir geniş açı lens ve bir de yakın çekimler için telefoto kameradan oluşacağı tahmin ediliyor. Kameraların flashında LED sayısı ikiden dörde çıkarılarak karanlıkta daha iyi görüntü alınması sağlanacak.

Mevcut durumda beyaz, gri, altın ve pembe renklerde olan iPhone'un yeni modeline yeni renkler eklemesi de bekleniyor. Ayrıca yeni iPhone'da en düşük depolama alanı 32GB, en yüksek depolama alanı ise 256GB olacak.

2. Yeni saat

İlk kez 24 Nisan 2015'te piyasaya sürülen akıllı saat Apple Watch için de bazı değişiklikler düşünüldü.

Fitness takibi için yeni GPS, daha güçlü pil ve uygulamalara daha hızlı adapte olan yazılım bu değişikliklerden bazıları.

Ayrıca Apple Watch'a getirilecek watchOS3 yazılımıyla öğle yemekleri önceden haber verilecek, acil ambulans çağırılabilecek ve Apple Pay ödeme uygulaması kullanılacak.

3. Yeni yazılım

Apple'ın tanıtacağı yeni yazılımı iOS 10 ile mesajlaşmalar animasyon ve grafiklerle renkleniyor.

iMessage'da mesaj balonlarının görünümü değiştirilebilecek, el yazısıyla mesaj yazılabilecek, tüm ekranı kaplayan animasyonlarla “Doğum Günün Kutlu Olsun!” veya “Tebrikler!” gibi kutlama mesajları gönderilebilecek, herhangi bir mesaja "beğen" butonuyla yorum bırakalabilecek, ateş topları, kalp atışları, çizimler ve çok fazlası gönderilebilecek, videolar üzerine çizim yapılabilecek, google haritalar rezervasyon yapabilecek hatta kullanıcılar evlerinin ışıklarını ve kilitlerini kontrol edebilecek.

Mac bilgisayaralara gelecek macOS Sierra yazılımıyla da Apple Pay ödemeleri yapılacak, Siri ses kontrolü kullanılabilecek ve yeni fotoğraf tasarımları gerçekleştirilebilecek. Yeni Mac'lerin ekim ayında satışa sunulması planlanıyor.

Bloomberg
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde