iPad'in eksikleri Surface'i yarattı

iPad'in eksikleri Surface'i yarattı

Microsoft, yeni tableti Surface ile iPad'in açıklarını kovalıyor.

iPad'in eksikleri Surface'i yarattı
16px
24px
28.10.2012 06:33
ABONE OLgoogle

Microsoft, yeni tableti Surface ile iPad'in açıklarını kovalıyor. USB ve Micro SD kart girişine sahip Surface, iPad'teki Smart Cover kapağının karşısına Touch Cover klavyesiyle çıktı

Sabah'tan Timur Sırt'ın haberine göre tablet rekabetine dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft da katıldı. Şirket, yeni ürünü Surface'i 499 dolarlık fiyatıyla daha ucuz android tabletlerin değil, doğrudan Apple iPad'in karşısına koydu. Surface'in aslında rakibinin tüm açıklarına yanıt bularak piyasaya çıktığı söylenebilir.

Surface, rakibine göre daha büyük ekrana sahip olmasına rağmen sadece 23 gram daha ağır ve 0.1 mm daha ince. Windows 8 ve Windows RT işletim sistemine sahip iki modelle rekabete katılan Surface, 10.6 inçlik büyük ekranı, USB girişi, Micro SD kart yuvasıyla öne çıkmaya çalışıyor. Ayrıca artırılabilen depolama yeteneği ve klavyeli kapağı Touch Cover ile dikkat çekiyor.

KULLANAN İÇİN FARKLI

Yüzde 68'lik pazar payıyla tablet seçeneğinde açık ara lider olan Apple, Microsoft'un Surface tabletinden sadece 3 gün önce iPad Mini ve 4'üncü nesil iPad'i piyasaya sunarak rakipleri ile arayı açmayı planlıyor. Tablet piyasasındaki hareketliliğin başka bir nedeni de alışveriş sezonunun yaklaşması. Microsoft'un sunduğu yenilikler aslında bilgisayara aşina bir kullanıcının bakış açısı. Tabletle bu dünyaya adım atanlar için fazla bir anlamı yok.

APPLE, İPAD'LE LİDER

Tabletlerin yepyeni bir alışkanlığın kapısını araladığını söylemek için uzman olmaya gerek yok. Canalys'in yaptığı araştırmaya göre üreticiler bu yılın ikinci çeyreğinde 108.7 milyon adet PC'yi piyasaya sürdü. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 97.3 milyondu. Bu yıl PC'lerin yüzde 22'sini tabletler oluşturdu. Apple, bu tablonun içinde 21 milyonla lider. Şirket, 2.5 yılda 100 milyon iPad sattı. Microsoft bu yarışta geride kalırken yüzde 11 küçülen HP ise Apple'ın ardından ikinci sıradaki yerini korudu.

ÜCRETSİZ OFFICE YAZILIMI

Surface'in avantajlarından biri de Microsoft Office'in Word, Excell gibi yazılımlarını ücretsiz sunması. Ürünün Windows 8 Pro işletim sistemli farklı bir sürümü daha var. Ancak henüz fiyatı açıklanmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde