iPad az geldi, öz geldi 3 saat içinde tükendi!

iPad az geldi, öz geldi 3 saat içinde tükendi!

iPad, dün Türkiye’de satışa çıktı ve çıktığı gibi tükendi

iPad az geldi, öz geldi 3 saat içinde tükendi!
16px
24px
26.12.2010 10:14
ABONE OLgoogle

Sadece ABD’de 3 milyon adet satan ve Türkiye’ye gelişi yılan hikayesine dönen iPad, dün Türkiye’de satışa çıktı ve çıktığı gibi tükendi. 1.079 TL ile 1.767 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan 2 binin üzerinde iPad, 3 saat içinde satıldı

Apple’ın Türkiye Distribütörü Bilkom, nihayet devrim niteliğindeki tablet bilgisayarı iPad’i Türkiye’ye getirdi ve ürün dün raflardaki yerini aldı.

Sadece ABD’de 3 milyon adedin üzerinde satılan, Türkiye’ye gelişi yılan hikayesine dönen ve Şubat ayında yeni versiyonunun çıkacağı bildirilen iPad’ler Türkiye’de satışa çıktığı gibi tükendi.

Apple Premium Reseller mağazaları, yetkili satış noktaları ile Bimeks, Darty, Electroworld, Mediamarkt, Teknosa, Saturn ve Vatan Bilgisayar’da satışa sunulan 2 binin üzerinde iPad, birkaç saat içinde satıldı.

Bilkom yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, ikinci parti ürünlerin ne zaman geleceği Pazartesi günü belli olacak. Ancak yetkililer, “İlk parti az ürün geldi, ancak ikinci parti daha fazla olacak ve çok yakın zamanda gelecek. Bir haftadan fazla tüketicileri bekletmeyeceğimizi düşünüyoruz” bilgisini verdi. Bu arada iPad’in tüm modelleri ve orjinal aksesuarları da Bilkom kanalıyla satışa sunuldu.

1.079 TL’den başlıyor

Bilkom, satış sonrası destek ve 2 yıl garantiyle iPad’leri, KDV dahil 1.079 TL ile 1.767 lira arasında değişen fiyatlarla teknoloji meraklılarıyla buluşturdu.

Teknoloji meraklıları iPad’ları WorldCard’a özel 12 ay taksit seçeneğiyle ayda 90 TL’den başlayan ödeme fırsatıyla satın aldı. iPad’lerin 16 GB, 32 GB ve 64 GB seçenekleri ile Wi-Fi ya da Wi-Fi+3G modelleri bulunuyor.

9.7 inç dokunmatik ekranıyla internet, e-posta, fotoğraf ve video özellikleri bulunan iPad Türkçe arayüz seçeneğine de sahip.

İncelemeden alanlar oldu, mağazalar toplu satış yapmadı

DÜN iPad meraklıları teknoloji marketlerine ve Apple mağazalarına büyük ilgi gösterdi. Haftalar öncesinden sipariş veren tüketiciler ürünü neredeyse incelemeden aldı. iPad çılgınlığını ürünün tüm satış noktalarına giderek yerinde tespit ettik. İzlenimlerimize göre, mağazaların açılış saatlerinin üzerinden 1 saat geçmeden stoktaki ürünler tükenmeye başladı. Mağaza yetkilileri, müşteriyi eli boş göndermemek için toplu satış yapmama kararı aldı. En fazla satılan model ise 1.551 liralık Wi-Fi ve 3G özellikleri olan 32 GB’lık model oldu. Tüketicilerin geç kavuştuğu iPad ile ilgili görüşleri ise şöyle:

- Yüksel Acavit: Böyle şeyler en son bize geliyor, yakında yeni modeli çıkacak ama bu ürün bize daha yeni gelmiş durumda. Günlerdir bekliyordum. Bu cihazı da alırsam 3. bilgisayarım olacak. Türkiye’ye gelmesi bizim için de çok iyi oldu, cihazı alanlar bize gelerek operatör kaydını yaptırıyor, bizim işlerimizi de açtı.

- Tuncay Sezgin: Hafif ve estetik dizayna sahip, aynı zamanda karmaşık da bir ürün. Öncelikle windows işletim sistemine alışmış olmamız bu cihazı kullanmamızı zorlaştırıyor. Bu cihazlara program yüklemek de format atmak da çok farklı yollardan yapılıyor. Halkımızın durumu ortada olmasına rağmen lüks sayılacak bu cihaza bu kadar talebi anlamak çok zor, fakat ürünü kullanamasak da heves var içimizde, hep en son teknolojiyi kullanmak istiyoruz.

- Yunus Eskici: Dizaynı çok bilindik, bir arkadaşıma bir de kendime 32 GB’lık olan modelinden aldım. Gazete ve kitap okunabiliyor, bu özelliğinden dolayı almak istedim. 1567 liraya aldım, bence fiyatı gayet uygun, sonuçta yurtdışından gelen bir ürün ve oradaki fiyatından çok farklı sayılmaz.

- Gökhan Yener: Bir cihazdan istenilen her şeyi yapabiliyor. Müzik dinleniyor, film izleniyor, gazete ve kitap okunabiliyor, bunlar sadece bir cihazdan beklenemeyecek şeyler. Üstelik hafif ve şık bir tasarımı var. Fiyatını biraz pahalı bulsam da aldım.

Yılbaşı hediyesini internetten seç yüzde 90 kâra geç!

İnternetteki kampanya siteleri yılbaşı öncesinde hesaplı hediye firsatları sunuyor. Yüzde 90’lara varan oranlarda indirim yapan bu siteler kozmetikten tekstile, aksesuardan ayakkabıya, oyuncaktan yemeğe kadar binlerce ürünü kapınıza kadar teslim ediyor.

Hızla büyüyen ve toplamda milyonlarca üyeye ulaşan ‘hepsiburada, gittigidiyor, şehirfirasati, grupanya, trendyol, kampamia, markafoni, buldumbuldum, akakce’ gibi hesaplı alışveriş fırsatı sunan sitelerden Aralık ayında siparişler 4-5 kat arttı.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde