bukombin.com kaç milyon dolara satıldı?

bukombin.com kaç milyon dolara satıldı?

Geçtiğimiz aylarda İngiliz fonu AIM'in Türkiye'ye yatıracağı 600 milyon doları yönetmek için anlaşan SBK Holding, bukombin.com ile ilk hamlesini yaptı.

bukombin.com kaç milyon dolara satıldı?
16px
24px
03.08.2015 11:43
ABONE OLgoogle
SBK Holding, 1 milyon dolara satın aldığınu duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda İngiliz fonu AIM'in Türkiye'ye yatıracağı 600 milyon doları yönetmek için anlaşan SBK Holding, bukombin.com ile ilk hamlesini yaptı. Mali krize giren şirketler satın almasıyla tanınan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bu kez bir internet yatırımına el attı.

Sitenin anlaşmalı olduğu yüksek takipçili bir sosyal medya hesabından yapılan bir saç modeli paylaşımı ardından aynı gün içinde aynı kuaföre aynı istekle 17 kişinin geldiğini gören Baran Korkmaz, siteyi satın alıp yatırım yapmaya karar verdi.  

Farklı giyim markalarının ürünlerinin bir araya getirerek ziyaretçilerin kıyafet kombinleri oluşturup satın almasına imkan sağlayan sitenin üzerinden geçen aylık ticaret hacmi 40 milyon TL düzeyinde bulunuyor. Bu rakamı 3 katına çıkardıktan sonra siteyi satmayı planladığını bildiren Korkmaz, "Sitenin Facebook'ta 5 milyon takipçisi var. Instagram'da büyük kitlelerin takip ettiği kişilerle anlaşmalar yapılmış. Ayrıca 14'ü tam istihdam edilen 250'ye yakın blog yazarı ile çalışılıyor. Dolayısıyla sosyal medya aracılığıyla çok ucuza reklam yapabiliyor. Sitede büyük potansiyel görüyoruz" dedi.  

Doğrudan satış yapılmayan bukombin.com'dan giyim markalarının sitesine yapılan yönlendirmeler satışla sonuçlanırsa, site satıştan yüzde 3 ile 10 aralığında komisyon alıyor. 50 milyon dolarlık yatırımı 2 yıla yaymayı planladıklarını kaydeden Korkmaz, yalnızca link verdiği sitelerden reklam geliri elde eden şirkete farklı gelir kapıları açmayı hedefliyor. Şirkette 160 kişinin çalıştığını dile getiren Korkmaz, "İlk olarak Maslak'ta 2.500 metrekarelik bir ofis tuttuk.  Sitenin diğer giyim markalarının sitelerine link veren yazılımını geliştirmek için 5 milyon dolar harcayacağız. 40 kişi daha istihdam edeceğiz. Batık bir otobüs şirketinin sıfırı 320 bin euro otobüslerinden 10 tane aldık. Tanesine 100 bin euro ödedik. Bu otobüsler tüm Türkiye'yi dolaşıp müşterilerin kıyafetleri denemesini sağlayacak. Otobüslerde satış yapmayacağız ancak dileyen beğendiği elbiseyi hemen orada sipariş edip, ev adresine yollatabilecek" diye konuştu.
 
Mali krize giren şirketleri satın alıp düze çıkardıktan sonra satan SBK Holding, genellikle fabrikalara, turistik tesislere ve gayrimenkul yatırım yapmasıyla biliniyor. Bukombin.com'a yatırım kararını bir kuaförde verdiğini anlatan Baran Korkmaz, "Markalı bir kuaföre gittim. Takipçisi çok olan bir Instagram kullanıcısına kuaförden önce - kuaförden sonra diyerek fotoğraf paylaşımı yaptırdık ve o kuaförün mekanını işaretledik. Bu paylaşımın ardından aynı gün 17 kişi aynı saç modelini yaptırmak için kuaföre geldi. 100 binden fazla takipçisi olan kişilerle, 250 civarında blogger'la çalışıldığı düşünülünce potansiyeli görüp yatırıma karar verdik" dedi.
 
İş Geliştirme Direktörü (bukombin.com eski sahibi) Can Demirer, satışın ardından da sitenin yönetimine devam edecek. Siteyi büyütmek için sermaye yatırımına ihtiyaç olduğunu bildiren Demirer, daha önce Çin'li bir şirkete sattıkları site yazılımını geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Sitenin ziyaretçilerinin çoğunluğunu İstanbul gibi büyük şehirler oluştursa da, satın alma payının Anadolu'da daha yüksek olduğunu belirten Demirer, "Ana müşteri kitlemiz Anadolu'da. Çok mağaza bulunmayan şehirlerde yaşayan insanlar, site üzerinden farklı markaların kıyafetlerini kombine ederek satın almayı seviyor. Adana ve Diyarbakır'da çok iyi satış yapılıyor. İstanbul'lular arasında satın alma oranı ise düşük kalıyor" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde