Zorlu'nun moralini bozan olay

Zorlu'nun moralini bozan olay

Vestel Manisaspor Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, ''Şiddet varsa provoke de varsa spora yatırımımızı gözden geçiririz'' dedi.

Zorlu'nun moralini bozan olay
16px
24px
17.03.2007 21:12
ABONE OLgoogle

Turkcell Super Lig'de oynanan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesinin ardından, Vestel Manisaspor Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, karşılaşmanın devam etmesi için çaba harcadı. Şeref tribününden hakem soyunma odasına gelen Ahmet Nazif Zorlu, yaklaşık 10 dakika burada kaldı. Zorlu'nun, hakem Cüneyt Çakır'dan karşılaşmayı devam ettirmesi için talepte bulunduğu kaydedildi. Karşılaşmanın tatil edildiğinin kesinleşmesinin ardından Ahmet Nazif Zorlu, ''Şiddet varsa provoke de varsa spora yatırımımızı gözden geçiririz'' dedi.

Zorlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hakem böyle bir karar verdi, bilemiyoruz'' dedi. Hakeme saldırıda bulunulduğuna ilişkin soruyu ise Zorlu, ''Bilmiyorum, ben görmedim'' diye cevapladı.

Hakem Cüneyt Çakır soyunma odasından çıkmadan, Vestel Manisaspor takım kaptanı Uğur, futbolculardan Ümit ve antrenör Kemal Özdeş odanın önüne gelerek, Çakır ile görüşme talebinde bulundu. Ancak, bu talep kabul edilmedi.

Cüneyt Çakır'ın maçı tatil etmesine, yaşanan kargaşada kırmızı kart gören kaleci Bülent'in, FİFA kokartını yırtmasının neden olduğu kaydedildi.

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının tatil edilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye Futbol Federasyonunun Sakaryaspor'u 3-0 hükmen galip etmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Hacıeyüpoğlu açıklamada, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında yaptıkları maçta 1-0 öne geçtiklerini ve ilerleyen dakikalarda da 1-1 eşitlik oluştuğunu belirterek, şunları söyledi: ''30. dakikadaki faulden sonra, bizim oyuncumuz ve Vestel Manisaspor'un oyuncusu arasında tartışma çıktı. Hakem, olay yerine geldi ve duruma müdahale etmek istedi. Vestel Manisaspor'un kalecisinin olay yerine gelerek hakemin kararına itiraz etmesi sonucunda da hakem kırmızı kart gösterdi.''

Vestel Manisaspor yardımcı antrenörünün saha dışından gelerek hakemi darp ettiğini öğrendiklerini belirten Hacıeyüpoğlu, şöyle konuştu:''Bizim bulunduğumuz yer, olaya ters tarafta bulunduğu için yardımcı antrenörün hakemi darp ettiğini göremedim ama hakemin söylediği bu oldu. Hakem daha sonra oyuna 15 dakika ara verdi.''

Hakem kararları hakkında değerlendirmede bulunmak istemediğini kaydeden Hacıeyüpoğlu, ''Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Sakaryaspor'u 3-0 galip saymasını bekliyoruz ama bu konuda federasyonu da yönlendirmek istemem'' dedi.

Olayın yaşanmasına sebep olan Kaleci Bülent ise "Tepki göstermek normaldir. Hakem kartı gösterdikten sonra olayın bitmesini istedim. Takım arkadaşım Ümit hakemin kart göstereceğini söyledi, ben de S…. gitsin dedim. Bunu yan hakemin yanında söyledim. Tamam bu söylediğim yanlış olabilir. Kırmızı kart gösterdikten sonra tepkim normaldi. Çünkü biz burada can mücadelesi veriyoruz. Küme düşme hattına indik nerdeyse. Resmen alın terimizi çalıyorlar. Karttan sonra yaptığım hareket yanlış. Bunun için üzgünüm yapmak istemezdim ama bizde can derdine düştük."diye konuştu.

Hakeme tepki gösteren Bülent, "Kartı gösterdin bari maçı tatil etme. Aynı durum Fenerbahçe'de olsun maçı ertelesin de görelim onu. Bizim yöneticilerimiz centilmenlik yapıyor diye herhalde böyle yapıyorlar. Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir laf var. Bu laf aslında bunlar için söylenmiş." diye konuştu.

Kaleci antrenörü Metin Bayındır ise şunları söyledi: "Hocam bu maç tatil olmaz ne yapıyorsunuz dedim. Sana mı soracağım dedi. Bende bir tek erkekliği burada mı yapıyorsun dedim. Aynı şeyleri üç büyüklerde yapabilir misin dedim. Sonra dördüncü hakeme al bunu dışarıya dedi. Ben de o anda hocanın önüne geçtim. Herhalde yakasını tuttum. Saldırı falan yapmadım."

Vestel Manisasporlu Ümit Bozkurt ise, "Bize centilmenliği öneren bir kurumumuz var. Kimse bu maçtan sonra kurumuzu aşağılama çabalarına girmesin. Biz yaptığımız gerginlikten dolayı özür diliyoruz"

Vestel Manisaspor teknik direktörü Ersun Yanal, futbol adına yakışık olmayan bir olayla karşılaştıklarını belirterek, sahanın içerisinde çok gereksiz bir gerginliğin yaşandığını söyledi. Kırmızı karttan sonra kaleci Bülent'in hakeme bir müdahalesinin olduğunu belirten Yanal, bundan sonra gelişen olayların ardından hakemin maçı tatil ettiğini kaydetti.

Vestel Manisapor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu ise, yaşanan olaylar nedeniyle spor kamuoyundan özür diledi. Çubukçu olaydan hemen sonra federasyon yetkililerini aradığını ancak kimseyle irtibat kuramadığından yakındı. Çubukçu, "Bir kulüp başkanı federasyon yetkilisine ulaşamıyorsa, bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum."diye konuştu.

Çubukçu "Bu olaya Vestel Manisapor'dan katılan oyuncular veya hocalardan kim sebep olduysa hakem raporunun neticesine bakmaksızın gerekli cezalar verilecektir."şeklinde konuştu.

Vestel'in sponsorluğu bırakacağı yönündeki soruya ise Çubukçu, "Biz başarı ya da başarısızlıktan dolayı sponsorluktan çekilmeyiz. Bunu onursal başkanımız Ahmet Nazif Zorlu da söyledi. Biz ancak şiddet ve terör olayları sahaya girdiği zaman sponsorluğu bırakırız" şeklinde konuştu.

Manisa/Cihan
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde